3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), διοργανώνει την 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα και προσκαλεί όλους τους νέους και νέες της Ελλάδας και της Ακαδημίας του Παρισιού να μοιραστούν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του, μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές.

Οι συναντήσεις με κορυφαίους αθλητές θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης και μία ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν τις αξίες του Ολυμπισμού.

Οι συναντήσεις διεξάγονται διαδικτυακά, μέσω zoom, στα ελληνικά και στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αθλητές, να ανακαλύψουν τις αξίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας και να μοιραστούν μοναδικές προσωπικές μαρτυρίες.

Στη φετινή διοργάνωση, υποδεχόμαστε και πάλι 10 Έλληνες και Γάλλους αθλητές, δέκα ξεχωριστές γυναίκες και άνδρες.

Πληροφορίες:

  • Δύο ωριαίες συναντήσεις ανά ημέρα
  • Όλες οι τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου μπορούν να συμμετάσχουν.
  • Οι εκάστοτε εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως κλάδου, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους και να προετοιμάσουν τις ερωτήσεις τους.

Συμβουλευτείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των συναντήσεων.

Ενθαρρύνουμε τη συνεργασία των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο διαθεματικών παιδαγωγικών σχεδίων εργασίας. Για το σκοπό αυτό θα διατεθεί σχετικό παιδαγωγικό υλικό.

 

06 - 10 Φεβ 2023

Διαδικτυακή εκδήλωση
3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης