Αφήγηση παραμυθιών σε ελληνικά και γαλλικά στο πλαίσιο του φεστιβάλ Refugee Week Greece

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τις διαπολιτισμικές δράσεις του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσουν εργαστήριο αφήγησης παραμυθιών για παιδιά στα ελληνικά και στα γαλλικά.

Η δράση απευθύνεται σε μικρά και “μεγάλα” παιδιά και είναι με ελεύθερη συμμετοχή. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την Εύη Γεροκώστα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Refugee Week Greece με θεματική «Το Σπίτι μας».

Μπορεί ένας ελέφαντας ν’ αγαπήσει μια μυρμηγκίνα; Μπορεί ένα κόκκινο μπαλόνι να κρύβει κινδύνους; Μπορεί ένα κατάστημα να πουλάει ανέμους; Μπορεί μια πέτρα να ονειρευτεί;

Μια παράλληλη ανάγνωση παραμυθιών σε ελληνικά και γαλλικά. Ελάτε να ταξιδέψουμε με παραμύθια και ιστορίες από τη λογοτεχνία του κόσμου, για μικρούς και για μεγάλους!

Οι δράσεις του ΚΕΜ συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΣΠΑ 2021-2027.


Λίγα λόγια για την Εύη Γεροκώστα:
Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Αρχέλων-Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ-Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας, από το 2004 έως το 2014 ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά και τα αγγλικά περισσότερα από 350 βιβλία για παιδιά και ενήλικες. Έχουν εκδοθεί δεκατρία εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους. Υλοποιεί εργαστήρια αφήγησης, φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες. Από το 2015 μοιράζεται την εμπειρία της με τους ενήλικες σπουδαστές της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

20 Ιούν 2024

18:00 - 19:00

Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλίας 77, Αθήνα 115 24), Αμπελόκηποι

Είσοδος ελεύθερη
Αφήγηση παραμυθιών σε ελληνικά και γαλλικά στο πλαίσιο του φεστιβάλ Refugee Week Greece
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης