Η Νεολαία που καινοτομεί: Η υγεία στην ψηφιακή εποχή

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Νοέμβρη 2020, που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η βραδιά «η Νεολαία που καινοτομεί» με θέμα το μέλλον της υγείας στην ψηφιακή εποχή  επαναπρογραμματίζεται για προβολή τον Δεκέμβριο, δεδομένου ότι πολλοί από εσάς δείξατε ενδιαφέρον για αυτήν την εκδήλωση, που διεξήχθη αρχικά στις 19 Νοεμβρίου 2020.

Ο τομέας της ιατρικής τεχνολογίας (healthtech) κλήθηκε να προσφέρει σε διάστημα λίγων μηνών, ευέλικτες και καινοτόμες λύσεις, σε μία προσπάθεια άμεσης προσαρμογής του ευρύτερου συστήματος υγείας, των τοπικών φορέων και πληθυσμών στην υγειονομική κρίση του Covid-19. Η ψηφιακή μετάβαση της Ιατρικής μπήκε πλέον και επίσημα σε μία νέα εποχή.

Καινοτόμες λύσεις, γαλλικές και ελληνικές, που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς αποτελούν και μία πρόσκληση για προβληματισμό γύρω από την ολοένα σημαντικότερη θέση που καταλαμβάνει η τεχνολογία στον ευρύτερο τομέα της ιατρικής περίθαλψης. Βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την προσβασιμότητα των ιατρικών υπηρεσιών, οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, στα πιο ευάλωτα άτομα να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα χωρίς αυτό να αποτελεί πλέον ουτοπία.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο συνεργάζεται με τις εταιρείες SB Technologies και Dr. Button για να παρουσιάσει το έργο αυτών που αναλαμβάνουν την πρόκληση για «Υγεία για Όλους» χάρη στη ψηφιακή μετάβαση, και να αναδείξει τις καινοτομίες που συμβάλλουν στον μετασχηματισμό των συστημάτων περίθαλψης, διορθώνοντας τις ανεπάρκειες των παραδοσιακών ιατρικών πρακτικών.

Μεταξύ των καινοτομιών που θα παρουσιαστούν, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εφαρμογές που επιφέρουν επανάσταση στην εξατομικευμένη ιατρική και καθιστούν την τηλεδιάγνωση διαθέσιμη σε όλους, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και περιορίζοντας τους κινδύνους μόλυνσης. Θα ανακαλύψουμε επίσης πώς ένα απλό κινητό τηλέφωνο συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης επαφής με ευάλωτα και απομονωμένα άτομα. Τέλος, θα εστιάσουμε σε μία σημαντική πτυχή της ηλεκτρονικής υγείας που αφορά στην ψυχαγωγική διάσταση των νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν την θεραπευτική εκπαίδευση των ασθενών μέσα από το παιχνίδι.

Ταυτόχρονη μετάφραση

17 Δεκ 2020

19:00

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ (Ελλάδα), Senior Partner Metabusiness, Σύμβουλος Εκδόσεων στο Emea Media και αρχισυντάκτης στο περιοδικό Startupper.gr

19.00 – 19.15: Έναρξη-Χαιρετισμοί
• 19.00 – 19.05: Patrick COMOY (Γαλλία), Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
• 19.05 – 19.15: Εισαγωγική παρέμβαση του συντονιστή της βραδιάς

19.15 – 20.35: 1ο Μέρος: Η ψηφιακή τεχνολογία, απαραίτητο εργαλείο για τα συστήματα υγείας την εποχή του Covid-19
• 19.15 – 19.25: Stéphane BILLON (Γαλλία), Ιδρυτής και Διευθυντής της SB Technologies : « Οικονομικός αντίκτυπος: η γαλλική εμπειρία και πιθανές κατευθύνσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη »
• 19.25 – 19.35: Σταύρος ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (Ελλάδα), Managing Partner Metabusiness : «Βασικές τάσεις και προκλήσεις στους τομείς των τεχνολογιών υγείας και της φαρμακευτικής»

19.40 – 20.40: 2ο Μέρος: πτυχές της ψηφιακής καινοτομίας στην ιατρική περίθαλψη
• 19.40 – 19.50: Irène BAKAL (Ελλάδα), Γενική διευθύντρια της Dr. Button
• 19.50 – 20.00: Lilian DELAVEAU (Γαλλία), Ιδρυτής και διευθυντής της Immersive Therapy
• 20.00 – 20.10: Μαρία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ (Ελλάδα), Υπεύθυνη ανάπτυξης και εταιρικών συνεργασιών Sentio – MyFeel
• 20.10 – 20.20: Dr. Sofian BERROUIGUET (Γαλλία), ψυχίατρος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βρέστης και εμπνευστής του προγράμματος SIAM.
• 20.20 – 20.40: Ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση με το κοινό (διαδικτυακά)

20.40 – 20.45: Σύνοψη-Συμπεράσματα

Η Νεολαία που καινοτομεί: Η υγεία στην ψηφιακή εποχή
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης