Η Νεολαία που καινοτομεί: Η υγεία στην ψηφιακή εποχή

Για την 4η συνάντηση της χρονιάς, ο κύκλος «Η Νεολαία που καινοτομεί» μας καλεί να ανακαλύψουμε το μέλλον της υγείας στην ψηφιακή εποχή. Αυτό το μέλλον, όπως είδαμε με την πανδημία, στην πραγματικότητα δεν αποτελεί τόσο μακρινό σενάριο.

Οι καινοτόμες γαλλικές και ελληνικές λύσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, είναι όλες προσκλήσεις για προβληματισμό σχετικά με την ολοένα σημαντικότερη θέση που καταλαμβάνει η τεχνολογία στον ιατρικό τομέα. Βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη συμμετοχικότητά τους, οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, στα πιο ευάλωτα άτομα να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα χωρίς αυτό να αποτελεί πλέον ουτοπία.

Για να γίνουν γνωστοί εκείνοι που πιστεύουν στην «Υγεία για Όλους» χάρη στη ψηφιακή μετάβαση, το Γαλλικό Ινστιτούτο συνεργάζεται με την SB Technologies και την Dr. Button, ώστε να προβάλλει αυτούς τους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τη Γαλλία, των οποίων οι καινοτομίες μετασχηματίζουν τα συστήματα φροντίδας μας διορθώνοντας τις ανεπάρκειες των παραδοσιακών ιατρικών πρακτικών.

Μεταξύ αυτών των καινοτομιών, ένα σημαντικό μέρος θα αφιερωθεί σε εφαρμογές που φέρνουν την επανάσταση στην εξατομικευμένη ιατρική και εκδημοκρατίζουν την τηλε-διάγνωση, προκειμένου να μειώσουν τα εμπόδια στην πρόσβαση σε φροντίδα και τους κινδύνους μόλυνσης. Θα ανακαλύψουμε επίσης πώς η ρομποτική και η εικονική πραγματικότητα μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία ευάλωτων ανθρώπων. Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης θα αφιερωθεί σε μια άλλη σημαντική πλευρά της ηλεκτρονικής υγείας· στο ζήτημα της χρήσης ιατρικών δεδομένων.

19 Νοέ 2020

19:00

 Είσοδος ελεύθερη

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Auditorium Theo Angelopoulos

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σε συνεργασία με τις SB Technologies / Dr. Button

Ταυτόχρονη μετάφραση

Πλήρες πρόγραμμα προσεχώς

Η Νεολαία που καινοτομεί: Η υγεία στην ψηφιακή εποχή
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης