Καινοτομία και γυναίκες πρόσφυγες: ένα εμπνευσμένο leadership

Στο πλαίσιο του κύκλου « Φύλο & Μετανάστευση » που εγκαινίασε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος το 2020, η συνάντηση του κύκλου « Η νεολαία που καινοτομεί » της 1ης Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη σε ιστορίες γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που ξεκίνησαν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. Για την ανάδειξη αυτών των success stories και των υποδειγματικών μοντέλων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεργάζεται με το The Cube, αθηναϊκό συνεργατικό χώρο αναφοράς, εμπνευστή των προγραμμάτων Ladypreneur και Campus Bus.

Οι εισηγητές της βραδιάς, που εδρεύουν στην Ελλάδα ή στη Γαλλία, μας προσκαλούν να αναλογιστούμε τη σημασία των ανθρώπινων συναντήσεων στη διαδικασία της ενσωμάτωσης, που αποδεικνύεται συχνά, δαιδαλώδης.

Οι γυναίκες αυτές θα μοιραστούν την προσωπική τους πορεία και θα συζητήσουν τα μελλοντικά τους σχέδια, με σκοπό να αποδείξουν ότι η επιχειρηματικότητα είναι προσβάσιμη σε όλους. Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, μία υπηρεσία catering πολυπολιτισμικής κουζίνας, μία ποδοσφαιρική ομάδα, μία κοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ένταξη των μεταναστών, ένας ξενώνας γυναικών, κλπ. Προσωπικότητες με ενεργή δράση θα τιμήσουν τη βραδιά με την παρουσία τους, όπως η Najat Vallaud-Belkacem, Γαλλίδα πρώην υπουργός για τα Δικαιώματα των γυναικών και υπουργός Εθνικής παιδείας.

Με τη συμμετοχή των : The Cube, Meet my Mama, MeXOXO, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Elea Project, SINGA France, Odyssea, Melissa Network, Za’atar NGO, FLAME fashion show.

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση της 1ης Οκτωβρίου:

01 Οκτ 2020

19:00 - 21:30

Διαδικτυακή εκδήλωση

Σε συνεργασία με το The Cube

Την συζήτηση συντονίζει η Μαρία Καλαφάτη, συν-ιδρύτρια του The Cube

Διαδικτυακή εκδήλωση, μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Ταυτόχρονη μετάφραση γαλλικά-αγγλικά

Καινοτομία και γυναίκες πρόσφυγες: ένα εμπνευσμένο leadership
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης