MIF Playlist 06/2021

Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, μια νέα playlist MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Τη μουσική επιμέλεια της δράσης MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) υπογράφει ο Κώστας Ανδρέου.

Απολαύστε την playlist Ιουνίου!

MIF Playlist 06 / Ιούνιος 2021

Vincent Vallières
Homme de rien

Ο μουσικός Vincent Vallières από το Μόντρεαλ γράφει σύγχρονη rock με επιρροές από country και folk. Ο δίσκος του Toute beauté n’est pas perdue κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου 2021 και αποτελείται από 11 κομμάτια που βασίζονται στα δυναμικά κιθαριστικά του riffs και σε μια καλοδεμένη ομάδα στο studio. Σε συνεργασία με τους André Papanicolaou και Martin Léon, έφτιαξε ένα δίσκο δυναμικό και ευαίσθητο ταυτόχρονα.

https://vvallieres.bandcamp.com
https://www.vincentvallieres.com

 

San Salvador
Fai Sautar

Το μουσικό σύνολο San Salvador από τη Γαλλία ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με το πολυφωνικό τραγούδι. Έχει φτιάξει το δικό του ήχο, με ποιητικά χαρακτηριστικά, που συνδυάζει την παραδοσιακή και world μουσική. Ο δίσκος La Grande Folie κυκλοφόρησε στις 22 Ιανουαρίου 2021 και αποτελείται από 8 κομμάτια. Στο σύνολο συμμετέχουν οι Thibault Chaumeil (φωνητικά, μπάσο τύμπανο, χέρια), Eva Durif (φωνητικά, χέρια) Gabriel Durif (φωνητικά, ντέφι, χέρια), Marion Lherbeil (φωνητικά, μπάσο τύμπανο, χέρια), Laure Nonique-Desvergnes (φωνητικά, χέρια) και Sylvestre Nonique-Desvergnes (φωνητικά, πιατίνια, μπάσο τύμπανο, χέρια).

https://san-salvador.bandcamp.com
https://sansalvador.fr

 

Jipé Dalpé
Par les cornes

Ο τραγουδιστής, συνθέτης και τρομπετίστας Jipé Dalpé από το Κεμπέκ φτιάχνει δυναμικά pop τραγούδια με στοιχεία από τη σύγχρονη rock αλλά και folk σκηνή. Ο δίσκος του Après le crash δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2019 και περιλαμβάνει 11 τραγούδια με δικές του συνθέσεις και στίχους. Η παραγωγή έγινε από μια έμπειρη ομάδα συνεργατών του και αναδεικνύει το προσωπικό του rock ύφος.

https://jipedalpe.bandcamp.com
https://www.jipedalpe.com

 

Emilie Proulx
La nuit, les échos

Η Emilie Proulx γράφει alternative folk τραγούδια που έχουν ονειρική διάθεση, χάρη στην εκφραστική φωνή της. Στις 14 Απριλίου 2021 κυκλοφόρησε το La nuit, les échos σε δική της σύνθεση και στίχους. Εκτός από την ίδια στην κιθάρα και το τραγούδι, στην παραγωγή συμμετείχαν οι Agathe Dupéré (μπάσο, synth) Matthieu Beaumont (πιάνο), Maxime Gosselin (ντραμς) και οι Anaïs Constantin, Catherine Leduc, Matthieu Beaumont και Théodore Proulx (χορωδία).

https://emilieproulx.bandcamp.com
emilieproulx.com

 

Issaba
J’rappe à la première personne

Ο Issaba γεννήθηκε στην όαση Figuig στα βάθη του Μαρόκο και βρέθηκε στο Μοντρέιγ της Γαλλίας σε πολύ μικρή ηλικία. Ακούγοντας γαλλική rap από παιδί, ακολούθησε τα μονοπάτια της. Ο δίσκος A la recherche du temps perdu κυκλοφόρησε στις 18 Οκτωβρίου 2016 και αποτελείται από 16 τραγούδια με σύγχρονα στοιχεία hip hop και rap, έχοντας τη χαρακτηριστική δυναμική της underground σκηνής.

https://issaba.bandcamp.com

 

Freedom Fry
Le Point Zéro

Οι Freedom Fry είναι ένα ντουέτο των Marie Seyrat από τη Γαλλία και Bruce Driscoll από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φτιάχνουν alternative folk τραγούδια με δική τους παραγωγή. Ο δίσκος τους L’Invitation κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου 2021 και περιλαμβάνει 10 κομμάτια που συνδυάζουν την αισθητική της σύγχρονης γαλλικής pop με στοιχεία από americana.

https://freedomfry.bandcamp.com
https://www.freedomfrymusic.com

 

Si mes cils
Octobre

Η Emilie Mouret από την Αβινιόν τραγουδάει ιστορίες με τη χαρακτηριστική φωνής της, με δυναμική pop μουσική που έχει τα ζωηρά στοιχεία της γαλλικής σκηνής. Η κυκλοφορία Octobre δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου 2021 με 5 τραγούδια. Η ίδια έγραψε τους στίχους και ο Roberto Baccherini τη μουσική για όλα τα τραγούδια εκτός από το Si mes cils που είναι δική της σύνθεση.

https://octobre2.bandcamp.com

 

BOUCAN
Vive où tu vas

Οι BOUCAN είναι ένα τρίο από την Οξιτανία της Γαλλίας που παίζει alternative rock με τον δικό του ιδιαίτερο ήχο που βασίζεται σε ακουστικά όργανα. Αποτελείται από τους Piero Pépin (τρομπέτα, φλικόρνο, φωνητικά), Mathias Imbert (κοντραμπάσο, φωνητικά) και Brunoï Zarn (κιθάρα, μπάντζο, φωνητικά). Ο δίσκος τους Déborder κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου 2019 και αποτελείται από 11 κομμάτια. Την ηχογράφηση και μείξη του δίσκου έκανε ο John Parish.

https://groupeboucan.bandcamp.com
https://www.boucan.org

 

Christophe Monniot
Hymne 1 – Fil Rouge 1

Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Christophe Monniot μαζί με τους συνεργάτες του έφτιαξε ένα δίσκο jazz και αυτοσχεδιαστικής μουσικής με προσωπικό χαρακτήρα. Η κυκλοφορία με τίτλο Jericho Sinfonia δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2018. Εκτός από τον ίδιο, που έκανε τις συνθέσεις και έπαιξε σοπρανίνο και άλτο σαξόφωνο, στην παραγωγή συμμετείχαν οι Sylvie Gasteau (ηχητικός σχεδιασμός και λιμπρέτο), Roberto Negro (πιάνο), Valentin Ceccaldi (τσέλο, άταστο ηλεκτρικό μπάσο, κρουστά), Adrien Chennebault (ντραμς), Florian Satche (ντραμς, κρουστά), Guillaume Aknine (ηλεκτρική κιθάρα), Quentin Biardeau (σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο), Gabriel Lemaire (άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο), Jean-Baptiste Lacou (τρομπόνι), Alexis Persigan (τρομπόνι) Yoann Loustalot (τρομπέτα, κόρνο) και Alan Regardin (τρομπέτα).

https://ayler-records.bandcamp.com/album/jericho-sinfonia
http://www.christophemonniot.com

 

Christophe Dal Sasso Quintet + String Trio
La Nébuleuse d’Orion

Ο φλαουτίστας και συνθέτης Christophe Dal Sasso έφτιαξε μια σειρά από jazz συνθέσεις εμπνευσμένες από τα νεφελώματα της αστρονομίας. Συνδύασε ένα jazz κουιντέτο με ένα τρίο εγχόρδων, που απέδωσαν τις συνθέσεις και αυτοσχεδίασαν. Ο δίσκος Les Nébuleuses κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 και εκτός από τον ίδιο στο φλάουτο και τις συνθέσεις συμμετείχαν οι David El-Malek (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο), Pierre de Bethmann (πιάνο και Fender Rhodes), Manuel Marches (μπάσο), Lukmil Perez (ντραμς) και το String Trio.

https://jazzandpeople.bandcamp.com/album/christophe-dal-sasso-les-n-buleuses
http://www.christophedalsasso.fr

 

Raymond Midnight
Si peu de chose

Πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Raymond Midnight υπάρχει μια δημιουργική διάθεση για μουσική που κινείται από την alternative μέχρι την pop σκηνή. Βασικά συστατικά είναι τα πλήκτρα, τα synths και το drum machine. Στον δίσκο Intérieur που κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου 2020 συμμετείχαν οι Quentin Mercier (μπάσο), Hugo Van Mol (μπάσο), Quentin Mercier (Juno synth), François Lebouteiller (κιθάρα) και Hugo Van Mol (κιθάρα).

https://enfancemusic.bandcamp.com/album/int-rieur

 

Underground Canopy
Danse Dorée

Το συγκρότημα Underground Canopy από το Παρίσι φτιάχνει σύγχρονη jazz μουσική με στοιχεία από soul και αρκετές επιρροές από το hip hop και την ηλεκτρονική μουσική. Αποτελείται από τους Necky Gomis (τρομπέτα, φλικόρνο), Jeremy Talon (κιθάρα), Jonathan Aréna (πλήκτρα, synth), Alfredo Grooveton (ντραμς) και Warren Dongué (μπάσο). Ο δίσκος Bluestaeb & S. Fidelity Present Underground Canopy κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου 2020 και αποτελείται από 7 κομμάτια με jazz και funk ύφος.

https://menaceparis.bandcamp.com/album/bluestaeb-s-fidelity-present-underground-canopy

 

Valentin Ceccaldi, Théo Ceccaldi & le Grand Orchestre du Tricot
Sous les plis de l’aurore

O Théo Ceccaldi και το μουσικό σύνολο le Grand Orchestre du Tricot με βάση τους το Παρίσι έφτιαξαν μια ιδιαίτερη jazz παραγωγή με σύγχρονο ύφος, που αξιοποιεί ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από διάφορες μουσικές. Ο δίσκος CONSTANTINE κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και αποτελείται από 11 κομμάτια. Εκτός από τον Théo Ceccaldi που έπαιξε βιολί και βιόλα, συμμετείχε μια μεγάλη και καλοδεμένη ομάδα μουσικών με τους Valentin Ceccaldi (τσέλο, μπάσο), Quentin Biardeau (τενόρο σαξόφωνο, πλήκτρα, φωνητικά), Gabriel Lemaire (άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο), Guillaume Aknine (κιθάρες), Roberto Negro (πιάνο, πλήκτρα) Adrien Chennebault (ντραμς, κρουστά) και Florian Satche (ντραμς, κρουστά). Προσκεκλημένοι στο studio οι Leïla Martial (φωνητικά), Thomas de Pourquery (άλτο σαξόφωνο, φωνητικά), Yom (κλαρινέτο), Fantazio (φωνητικά), Abdullah Miniawy (φωνητικά), Emile Parisien (σοπράνο σαξόφωνο), Airelle Besson (τρομπέτα), Michel Portal μπαντονεόν, μπάσο κλαρινέτο) και Robin Mercier (φωνητικά).

https://brouhahalabel.bandcamp.com/album/constantine

 

Line Kruse
Tema

Η βιολίστρια Line Kruse, πρώην μέλος του συγκροτήματος Gotan Project, φτιάχνει τη δική της μουσική με κυρίαρχες αναφορές την jazz και την latin. Ο δίσκος Invitation κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου 2019 και είναι ο πέμπτος κατά σειρά, με δικές τις συνθέσεις και ενορχηστρώσεις. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Παρίσι και την Κούβα, με μια εξαιρετική ομάδα συντελεστών και πλήρες τμήμα εγχόρδων με απολαυστικό ήχο.

https://linekruse.bandcamp.com
http://www.linekruse.com

 

Michel Villeneuve
Solstice

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Michel Villeneuve ζει στο Côte-Nord στον Καναδά και γράφει folk rock τραγούδια με δικές του ιστορίες αλλά και επηρεασμένος από τις αναφορές του τόπου του, όπως ο Βορράς και το ανοιχτό και ελεύθερο πεδίο. Ο ομότιτλος δίσκος του Solstice κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου 2021 και αποτελείται από 9 καλοφτιαγμένα τραγούδια σε δικές του συνθέσεις και στίχους. Εκτός από τον ίδιο, στην παραγωγή συμμετείχαν οι Marie Pierre Bellefeuille (πιάνο, πλήκτρα), Frédéric Boudreault (μπάσο), Dany Placard (ηλεκτρική κιθάρα), Jean François Coté (ντραμς), Geneviève Jodoin (φωνητικά).

https://michelvilleneuve.bandcamp.com
http://www.michelvilleneuve.ca

 

Baptiste W. Hamon
Je brûle

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Baptiste W. Hamon από το Παρίσι γράφει τραγούδια με στοιχεία από folk και country και με επιρροές από τα μουσικά θέματα της σύγχρονης americana σκηνής. Ο δίσκος του Soleil, soleil bleu κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου 2019. Έχει φτιάξει ένα ύφος που αγκαλιάζει τη χαρακτηριστική φωνή του και η παραγωγή έχει τη δική της προσωπικότητα.

https://baptistewhamon.bandcamp.com


Geneviève et Alain

Sur un bout de papier

Η Geneviève Roberge-Bouchard και ο Alain Barbeau από την πόλη Gatineau του Κεμπέκ έχουν φτιάξει το δικό τους folk pop μουσικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας τις συνθετικές τους προσωπικότητες και τα στοιχεία των φωνών τους. Ο δίσκος τους J’attends κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου 2021 με δικές τους συνθέσεις και στίχους. Έπαιξαν οι Geneviève Roberge-Bouchard (πλήκτρα), Alain Barbeau (κιθάρες) και Carl Bastien (μπάσο και κρουστά).

https://genevieveetalain.bandcamp.com

 

Tom Chicoine
Les vapeurs qui nous font avancer

O μουσικός Tom Chicoine γράφει σύγχρονη folk country μουσική με φρεσκάδα και ταξιδιάρικη διάθεση. Η κυκλοφορία Les vapeurs qui nous font avancer δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2021 και περιλαμβάνει 5 τραγούδια – ιστορίες, φτιαγμένες με τους στίχους του. Στην παραγωγή έπαιξε μια ωραία ομάδα μουσικών με τους Mandela Coupal Dalgleish (ντραμς, κρουστά), David Marchard (pedalsteel, κιθάρες, φωνητικά), Alex Burger (μπάσο, κιθάρες), Éric Goulet (πλήκτρα, πιάνο, μπάσο, κιθάρες), Mélisande Archambault (βιολί), Antoine Aspirin (κιθάρα), Lou-Adriane Cassidy (φωνητικά), Audrey-Michèle Simard (φωνητικά) και Jeanne Buisson-Latulippe (φωνητικά).

https://tomchicoine.bandcamp.com
http://www.tomchicoine.com

 

Corridor
Les vapeurs qui nous font avancer

Το συγκρότημα Corridor από το Μόντρεαλ συνδυάζει στοιχεία από rock, punk και pop και φτιάχνει τραγούδια με τη δική του ιδιαίτερη συνταγή alternative ήχων. Ο δίσκος τους Junior κυκλοφόρησε στις 18 Οκτωβρίου 2019 και αποτελείται από 10 δυναμικά κομμάτια τα οποία βασίζονται στους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, στο κλασικό rock rhythm section μπάσου και ντραμς και στις αρμονίες με φωνητικά του συγκροτήματος.

https://corridormtl.bandcamp.com

04 - 30 Ιούν 2021

MIF Playlist 06/2021
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης