Οι γαλλικές λέξεις: Συνάντηση με τον συγγραφέα Tahar Ben Jelloun

Για τον Μάρτιο, μήνα της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί στη σειρά εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις : Συναντήσεις με γαλλόφωνους συγγραφείς» τον αγαπητό και γνωστό στο ελληνικό κοινό, Μαροκινό συγγραφέα και ποιητή Tahar Ben Jelloun, που γράφει στα γαλλικά.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος.

«Γιατί η βαθιά μνήμη μου, όπου κατοικούν οι δυο γλώσσες, δεν διαμαρτύρεται ποτέ; Οι λέξεις εκεί κυκλοφορούν απόλυτα ελεύθερες, και συχνά αντικαθιστούν η μια την άλλη ή παραγκωνίζονται από άλλες λέξεις χωρίς να προκληθεί κάτι τραγικό. Κι αυτό διότι η μητρική μου γλώσσα καλλιεργεί την φιλοξενία και την συγκατοίκηση με εξυπνάδα και χιούμορ». – Απόσπασμα από το άρθρο του Tahar Ben Jelloun στη Monde Diplomatique με τίτλο «Δεν μιλάμε γαλλόφωνα» .

Ο Tahar Ben Jelloun γεννήθηκε στο Μαρόκο το 1944. Ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Παρίσι. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Στη Γαλλία είναι ο πιο δημοφιλής συγγραφέας από το Μαγκρέμπ. Κέρδισε το βραβείο Goncourt το 1987 για το έργο του “Η ιερή νύχτα”. Το πρώτο του μυθιστόρημα, “Αρούντ”, κυκλοφόρησε το 1973. Στις Εκδόσεις Gallimard έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, αφηγήματα και μια συλλογή ποιημάτων. Βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αστάρτη, Σύγχρονοι ορίζοντες, Εκδοτικός οίκος Α. , Πατάκη, Λιβάνη, Gema.

16 Μαρ 2021

19:30

Διαδικτυακή εκδήλωση

Ζωντανή Μετάδοση!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαδικτυακή μετάδοση από το Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην ιστοσελίδα και στη Facebook σελίδα μας.

Ταυτόχρονη μετάφραση

Πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να στείλειτε τις ερωτήσεις σας για τον Tahar Ben Jelloun χρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter ή μέσω μηνύματος / σχολίου στη σελίδα Facebook του IFG.

© Francesca Mantovani
Οι γαλλικές λέξεις: Συνάντηση με τον συγγραφέα Tahar Ben Jelloun
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης