Παρασκευές Σινεμά: Κοριτσάκι

Κοριτσάκι (Petite fille), του Sébastien Lifshitz (80′ – 2020 – Γαλλία, Δανία)

Η επτάχρονη Σάσα ένιωθε ανέκαθεν πως ήταν ένα κορίτσι παγιδευμένο σε σώμα αγοριού. Ζώντας σε μια κοινωνία που αρνείται να την αντιμετωπίσει ως ένα συνηθισμένο παιδί, σε οποιαδήποτε πτυχή της καθημερινότητάς της, η οικογένεια της Σάσα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να να απλώσει ένα προστατευτικό δίχτυ αποδοχής και κατανόησης. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που ρίχνει φως σε όλες τις άγριες μάχες που καλούμαστε να δώσουμε, προκειμένου να σφυρηλατήσουμε τη δική μας ταυτότητα.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Sébastien Lifshitz

Ο Σεμπαστιάν Λιφσίτς γεννήθηκε το 1968 στο Παρίσι. Έχοντας σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης, άρχισε να εργάζεται στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης το 1990. Έπειτα στράφηκε στη σκηνοθεσία και το 2000 δημιούργησε την πρώτη του ταινία, το Presque Rien, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και προβλήθηκε διεθνώς. Το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με τίτλο La Traversée, έκανε πρεμιέρα στις Κάννες (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών 2001), ενώ ακολούθησε η ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους Wild Side στο Βερολίνο το 2004 (Πανόραμα 2004, βραβείο Teddy). Έπειτα από τα Les Invisibles (Κάννες 2012, Επίσημη Επιλογή), Bambi (Βερολίνο 2013, Πανόραμα), Les vies de Thérèse (Κάννες 2016, Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών) και Adolescentes (Λοκάρνο 2019), επέστρεψε στην Μπερλινάλε το 2021 με το ντοκιμαντέρ Petite fille (Κοριτσάκι).

Ακούστε πληροφορίες για την ταινία Κοριτσάκι στη νέα σειρά podcast του Γαλλικού Ινστιτούτου, με τίτλο Ραντεβού Σινέ! Διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες podcast.

Παρασκευές Σινεμά: Δυο Παρασκευές το μήνα, δίνουμε ραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για να ανακαλύψετε μοναδικές ταινίες του γαλλόφωνου σινεμά.

18 Νοέ 2022

20:00

Auditorium Theo Angelopoulos

6€ κανονικό / 4€ μειωμένο
Παρασκευές Σινεμά: Κοριτσάκι
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης