Προβολή της ταινίας «Notre corps» και συζήτηση με την Claire Simon στο πλαίσιο του KINO Athens

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19:00 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποδέχεται την Claire Simon για την προβολή της ταινίας της «Notre corps» («Το Σώμα μας») μέρος του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος των Μεγάλου Μήκους Ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας – KINO Athens.

Μετά το πέρας της προβολής για διεξαχθεί συζήτηση με την σκηνοθέτιδα, Claire Simon, και την καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Νίνα Βελιγράδη με την συμμετοχή του γυναικολόγου Γιώργου Νικολόπουλου. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


«Notre corps» («Το Σώμα μας») της Claire Simon
(168’ – 2023 – Γαλλία)

Σε ένα δημόσιο νοσοκομείο του Παρισιού, η Claire Simon διερωτάται τι σημαίνει να ζεις μέσα στο γυναικείο σώμα, κινηματογραφώντας την ποικιλομορφία, τη μοναδικότητα και την ομορφιά του σε όλα τα στάδια της ζωής. Ξεδιπλώνονται μοναδικές ιστορίες επιθυμιών, φόβων και αγώνων, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής ιστορίας της ίδιας της σκηνοθέτιδας.

H Claire Simon μεγάλωσε στη Γαλλία και ξεκίνησε τις σπουδές της στην εθνολογία. Αυτοδίδακτη, έμαθε να μοντάρει και σκηνοθέτησε τις πρώτες της ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, μέχρι την πρώτη της ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, «A Foreign Body» («Sinon, Oui», 1997). Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής καριέρας της, η σκηνοθέτιδα έχει συνδυάσει αληθινές και μυθοπλαστικές ιστορίες –«It Burns» («Ça brûle») (2005), «Playtime» (1992). Τα τελευταία 20 χρόνια, οι ταινίες της έχουν προβληθεί και βραβευτεί στις Κάννες, τη Βενετία και την Berlinale.


Περισσότερες πληροφορίες για την προβολή: https://www.kinoathens.org/notrecorps
Περισσότερες πληροφορίες για το KINO Athens: https://www.kinoathens.org/

TAGS

09 Μαρ 2024

19:00

Auditorium Theo Angelopoulos (Σίνα 31)

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και στα αγγλικά / συζήτηση με διαδοχική διερμηνεία γαλλικά-αγγλικά

Είσοδος ελεύθερη
Προβολή της ταινίας «Notre corps» και συζήτηση με την Claire Simon στο πλαίσιο του KINO Athens
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης