Στο δρόμο για το 2024! 1η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή Εβδομάδα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Γαλλική Πρεσβεία, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (EΘΝΟΑ) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την 1η Ολυμπιακή Εβδομάδα, για την προώθηση των πρωτοβουλιών των σχολείων στην Ελλάδα και την περιοχή της Νορμανδίας (Calvados), όπου το πιλοτικό έργο αναπτύσσεται με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις αξίες του Ολυμπισμού και της Γαλλοφωνίας και να τους κάνει να ανακαλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων».

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της Ολυμπιακής Εβδομάδας, οι καθηγητές θα έχουν πρόσβαση σε:

Μια διαδικτυακή εκδήλωση στο Facebook

Με την καθημερινή δημοσίευση εμπνευσμένων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών στη γαλλική γλώσσα από καθηγητές σε όλη την Ελλάδα και τη Νορμανδία και την παρουσίαση καινοτόμων και ενοποιητικών έργων: Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, Ζήτω το Rugb(y)ilingue, Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων, Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα στη Γαλλία με τα σχολεία της Νορμανδίας.

Εικονικές συναντήσεις

Mε Έλληνες και Γάλλους αθλητές υψηλού επιπέδου και Ολυμπιονίκες διαδικτυακές συναντήσεις “Πορτρέτα και συναντήσεις” μέσω του Zoom Webinar με τάξεις Γάλλων και Ελλήνων μαθητών/τριών με Γάλλους και Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών αθλημάτων.Οι συναντήσεις είναι δίγλωσσες: ελληνικά και γαλλικά.

Εγγραφές έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

«Δίγλωσσες παιδαγωγικές αγορές»

Oι «δίγλωσσες παιδαγωγικές αγορές» απευθύνονται σε καθηγητές γαλλικών, και είναι ανοιχτές και σε καθηγητές φυσικής αγωγής και σε δάσκαλους δημοτικού. Αυτά τα εκπαιδευτικά εργαστήρια ανταλλαγής καλών πρακτικών επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τους τρόπους σύνδεσης του Ολυμπισμού με τη γαλλική γλώσσα σε σχέση με τις εκπαιδευτικές πρακτικές στη Γαλλία και την Ελλάδα.

Εγγραφές έως την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι

Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα στους παρακάτω συνδέσμους:

Les agoras pédagogiques pour les professeurs de français

Portraits et rencontres d’athlètes – Programme pour les élèves

Programme Agoras Pédagogiques

Semaine Olympique Franco-Hellénique portraits et rencontres d’athlètes

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Γάλλους και Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών αθλημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και στους Έλληνες και Γάλλους της περιοχής της Νορμανδίας εταίρους που συνέδραμαν σε αυτήν 1η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή Εβδομάδα: την Περιφερειακή Ολυμπιακή Επιτροπή της Νορμανδίας, τη Γαλλική παραολυμπιακή Επιτροπή, τη διαμερισματική Ολυμπιακή Επιτροπή του Calvados, τους σχολικούς αθλητικούς συλλόγους (USEP και UNSS), και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης της Νορμανδίας και το μέλος του Κοινοβουλίου Laurence Dumont, εκκινητή το προγράμματος «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων».

01 - 05 Φεβ 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση
Στο δρόμο για το 2024! 1η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή Εβδομάδα
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης