Στρογγυλή τράπεζα «Το Επιχειρείν στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Το Επιχειρείν στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου 2020.

Ενώ στο παρελθόν απασχολούσε αποκλειστικά μια μειοψηφία παθιασμένων ανθρώπων, το βιντεοπαιχνίδι έγινε πια ευρέως δημοφιλές και μια από τις πλέον δυναμικές και σημαντικές πολιτιστικές βιομηχανίες, όσον αφορά τον κύκλο εργασιών. Το βιντεοπαιχνίδι αποτελεί επίσης αντικείμενο ειδικών προγραμμάτων δημόσιας ή ιδιωτικής πολιτικής.

Αλλά ποιοι είναι αυτοί οι διαφορετικοί μηχανισμοί χρηματοδότησης, που βρίσκονται στη διάθεση των δημιουργών βιντεοπαιχνιδιών; Καθότι η χρηματοδοτική υποστήριξη που απευθύνεται στην βιομηχανία του βιντεοπαιχνιδιού στοχεύει την ανανέωση αυτού του τομέα. Συμπαραστέκεται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και διασφαλίζει την προώθησή τους όταν βγαίνουν στην αγορά. Αυτές οι ενισχύσεις μπορούν να λάβουν μέρος σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης καινούργιων βιντεοπαιχνιδιών. Η οικονομική βοήθεια στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να λάβει την μορφή εγγύησης, επιδότησης ή πίστωσης φόρου.

Αυτή η στρογγυλή τράπεζα θα σας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τις παρεμβάσεις και να θέσετε τις ερωτήσεις σας σε διάφορους ειδικούς του θέματος, Έλληνες και Γάλλους, από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ομιλητές:

Βασιλική Διαγουμά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Βασίλειος Καραβασίλης, διευθυντής του στούντιο eNVysoftworks – Πάτρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδας.

Lionel PREVOT, τμήμα βιντεοπαιχνιδιού, CNC (Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου)

Μόνικα Τσιλιμπέρδη, Υπεύθυνη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας

Συντονιστής:

Νίκος Βογιατζής, συνιδρυτής και μέλος της διοικητικής ομάδας του Corallia, Πρόεδρος Δ.Σ. gi-Cluster

Ταυτόχρονη μετάφραση

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας χρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter

Δείτε το βίντεο της συζήτησης στο κανάλι του IFG στο YouTube:

26 Νοέ 2020

17:30

Στρογγυλή τράπεζα «Το Επιχειρείν στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών»
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης