Συνάντηση με τον συγγραφέα Mohamed Mbougar Sarr

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνει συνάντηση με τον Mohamed Mbougar Sarr για το βιβλίο του:

La Plus Secrète Mémoire des hommes (εκδόσεις Philippe Rey) / Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων (εκδόσεις Πατάκη, μετ. Μήνα Πατεράκη-Γαρέφη).
Βραβείο Γκονκούρ 2021 και βραβείο Γκονκούρ Ελλάδας 2022

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σενεγαλέζος συγγραφέας Mohamed Mbougar Sarr μεγάλωσε στα ανατολικά του Ντακάρ, σε ένα προνομιούχο περιβάλλον όπου οι άνθρωποι πίστευαν στην αξία. Η αγάπη του για τη γνώση και τις σπουδές τον οδήγησε στην πολύ επιλεκτική στρατιωτική σχολή του Σεν-Λουί, έπειτα σε μια προπαρασκευαστική τάξη στη Γαλλία, στην Κομπιένη και στην Σχολή κοινωνικών επιστημών στο Παρίσι, όπου ξεκίνησε διδακτορικό στη λογοτεχνία.

Το 2021, κέρδισε το διάσημο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ με το τέταρτο μυθιστόρημά του, La plus secrète mémoire des hommes (Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων).

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το μυθιστόρημα Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων (La plus secrète mémoire des hommes) αφηγείται την ιστορία δύο Σενεγαλέζων συγγραφέων, ο ένας σύγχρονος, σε αναζήτηση του εαυτού του, που μοιάζει με τον συγγραφέα, ο άλλος που έζησε τη στιγμή της δόξας του το 1938, πριν από μια ραγδαία πτώση, ο μυστηριώδης Τ.Σ. Ελιμάν, εμπνευσμένος από τον Μαλιανό Γιαμπό Ουολογκέμ, νικητή του βραβείου Ρενοντό, το 1968.

Στο μυθιστόρημα, το 2018, ο Ντιεγκάν Λατίρ Φε, νεαρός συγγραφέας από τη Σενεγάλη που ζει στο Παρίσι, συγκλονίζεται από την ανακάλυψη του βιβλίου Le labyrinthe de l’inhumain, που εκδόθηκε το 1938. Η ιστορία αυτού του μυστηριώδους βιβλίου τον ιντριγκάρει. Ο συγγραφέας του εξαφανίστηκε μετά την έκδοση του μυθιστορήματος. Ο νεαρός συγγραφέας προσπαθεί να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από την ιστορία αυτού του έργου του Τ.Σ. Ελιμάν. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Σενεγάλη, στο Μπουένος Άιρες, στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 5 Μαΐου στις 20.00, The Upper House Athens
(Βουκουρεστίου 3, Αθήνα, Στοά Σπύρου Μήλιου, Πολυκατάστημα Attica 6ος όροφος. Είσοδος από Στοά Σπύρου Μήλιου)

Συντονιστής: Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας
Διαδοχική μετάφραση

 

05 Μάι 2023

20:00

Τhe Upper House Athens
(Βουκουρεστίου 3, Αθήνα, Στοά Σπύρου Μήλιου, Πολυκατάστημα Attica 6ος όροφος. Είσοδος από Στοά Σπύρου Μήλιου)

Είσοδος ελεύθερη
Συνάντηση με τον συγγραφέα Mohamed Mbougar Sarr
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης