Δημόσια συζήτηση «Δραματουργίες του ήχου», με αφορμή την παράσταση «Brèves brèves lignes de l’horizon» της Claire Huber

Με αφορμή την παράσταση Brèves brèves lignes de l’horizon της Claire Huber που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Απριλίου 2024 στις 21:00, στο Rabbithole Art Space (Γερμανικού 20, 104 35), η καλλιτέχνιδα και η Elena Novakovits προτείνουν μία δημόσια συζήτηση γύρω από τις δραματουργίες του ήχου, στις 15 Απριλίου 2024 στις 20:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα πάρει αρχικά τη μορφή μίας ανεπίσημης συζήτησης μεταξύ της Claire Huber και της Elena Novakovits, εγείροντας ερωτήματα, σκέψεις και στοχασμούς αναφορικά με τις δραματουργίες του ήχου και το τρόπο λειτουργίας του στο πλαίσιο της παράστασης Brèves brèves lignes de l’horizon.

Η συζήτηση θα επεκταθεί στη συνέχεια στο έργο καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία των ηχητικών τους προσεγγίσεων και των δραματουργικών τους εργαλείων με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής σκηνής.

Από την Claire Huber & την Elena Novakovits με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.


Παράσταση: «Brèves brèves lignes de l’horizon» της Claire Huber
Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, 21:00
Rabbithole Art Space (Γερμανικού 20, 104 35)

Για αγορά εισιτηρίων: more.com/dance/as-we-drove-short-short-horizon-lines
Τιμή εισόδου: 10 €
Για περισσότερες πληροφορίες: facebook.com/events/736297968300189

Το παραστατικό έργο της Claire Huber ταξιδεύει ανάμεσα στην προφορική ποίηση, τη χορογραφία, τον ήχο και τη μουσική. Συλλαμβάνει και προτείνει τα έργα της ως «χορογραφίες για την ακοή», καθώς σκοπεύουν να σμιλεύσουν την αντίληψη μέσα στο χρόνο και καλούν την προσοχή μας σ’ αυτό που δεν δίνεται άμεσα.

Στο Brèves brèves lignes de l’horizon, σε στενή συνεργασία με τη Κροάτισσα χορεύτρια Filipa Bavčević και τον Κούρδο μουσικό Stalin Blake, η Γαλλίδα καλλιτέχνις παρακολουθεί τις ευαίσθητες στροφές μεγάλων ταξιδιών που ταξιδεύουν από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής στη Δυτική Ευρώπη, περνώντας μέσα από τα Βαλκάνια, γεφυρώνοντας εκείνους τους ορίζοντες που διασπώνται επίμονα σε μικρές, όλο και μικρότερες γραμμές.

Συντεθειμένη ως ένα ζωντανό ποίημα με πολλές φωνές, γλώσσες, όργανα και σώματα, η παράστα-ση προσφέρει ένα οικείο ηχητικό μονοπάτι, αντλώντας από την ανθρώπινη εμπειρία του διαρκώς μεταβαλλόμενου «εδώ» εκείνων που δεν «στεριώνουν» πουθενά.

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Claire Huber
Ερμηνεία: Stalin Blake, Claire Huber, Filipa Bavčević
Ενδυματολογία: Zdravka Ivandija Kirigin
Σκηνογραφία: Stalin Blake et Claire Huber
Τεχνική: Emmanuel Desmyter
Παραγωγή: Inflexions
Συμπαραγωγή: Croatian Institute for Movement and Dance (Hrvatski institut za pokret i ples), Teatroskop – Southeastern European Network for Performing Arts.
CDCN Toulouse – La place de la danse, Honolulu-Nantes, Théâtre Marni, Kunstencentrum BUDA, Kunstencentrum KAAP, Kunstencentrum STUK, De school van Gaasbeek, Balkan Dance Academy (Slovénie), Garage Performing art center, DEVIR/CAPA , Stanica-Station pour la danse contemporaine, Zagreb Dance Center, Mediterranean Dance Center.

Με την υποστήριξη των: Flemish Community, Fédération Wallonie-Bruxelles (F.W.B.), Wallonie-Bruxelles International (W.B.I.), Creative Europe, Teatroskop-Institut français, Ministry of Culture of the Republic of Croatia.

Ευχαριστίες: Tanja Gavrilovic, Catherine Faudry, France Morin, Svetlana Spajic, Clara Lévy, et Tom Pauwels.

15 Απρ 2024

20:30 - 21:30

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - Αίθουσα G. Vivier (Σίνα 31)

Ώρα προσέλευσης κοινού: μεταξύ 20:00 και 20:15

Διάρκεια : 60’

Γλώσσα : Αγγλικά

Είσοδος ελεύθερη
Δημόσια συζήτηση «Δραματουργίες του ήχου», με αφορμή την παράσταση «Brèves brèves lignes de l’horizon» της Claire Huber
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης