Έκθεση «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ»

Στις 27 Δεκεμβρίου 1822 γεννήθηκε ο Λουί Παστέρ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο να καταστήσει την επιστήμη, καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, μοχλό για την ανθρώπινη και κοινωνική πρόοδο. Χημικός, μικροβιολόγος, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και καθηγητής πανεπιστημίου, ο Παστέρ έμεινε στην Ιστορία για τη συστηματική προσέγγισή του στα επιστημονικά ζητήματα, η οποία τον οδήγησε στην κατάρριψη της Αβιογένεσης ή Αυτόματης Γένεσης. Η εποχή μας του οφείλει επίσης ουσιαστικές ανακαλύψεις σχετικά με τη ζύμωση, οι οποίες τον οδήγησαν στην ανάπτυξη της περίφημης παστερίωσης και στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά της λύσσας.

Έκθεση «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ»

Καθώς το έτος 2022 σηματοδοτεί τη διακοσιοστή επέτειο από τη γέννηση του Λουί Παστέρ, το Institut – Musée Pasteur σχεδίασε μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του Λουί Παστέρ. Η έκθεση αυτή επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν, μέσα από έντεκα πίνακες, τα σημαντικότερα επιστημονικά έργα του, ορισμένες στιγμές της προσωπικής του ζωής, εστιάζοντας στη σημασία της επιστημονικής του κληρονομιάς.

Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2022, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετέχει στη σημαντική αυτή επέτειο αποτίνοντας φόρο τιμής στον Λουί Παστέρ, σημαντική προσωπικότητα της επιστημονικής προόδου, φιλοξενώντας την έκθεση αυτή στο Bistrot Paris-Athènes, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό Τρίτη έως Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 17:00.

Τις Δευτέρες, η έκθεση είναι ανοιχτή μόνο για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

Πληροφορίες:

  • Η έκθεση είναι στα γαλλικά και ένα έντυπο στα ελληνικά είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Δείτε το φυλλάδιο της έκθεσης στα γαλλικά
  • Δείτε το φυλλάδιο της έκθεσης στα ελληνικά

20 Οκτ - 19 Νοέ 2022

08:00 - 17:00

Bistrot Paris-Athènes | Ημέρες επίσκεψης: Τρίτη έως Σάββατο

Είσοδος ελεύθερη
Έκθεση «1822-1895 Από τον Λουί στον Παστέρ»
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης