Θεατρική παράσταση: Le peu du monde, σε σκηνοθεσία Eric Cénat

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί στην παράσταση Le peu du monde, βασισμένη στο έργο της Κικής Δημουλά, σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο του Παρισίου και της Αθήνας, στο Αuditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Δύο χρόνια μετά το θάνατο της Κικής Δημουλά, ο Éric Cénat, Γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, η Σοφία Αλεξάνδρου, συνθέτρια και ηθοποιός και ο Vojtech Janyska, ΓαλλοΤσέχος εικαστικός/βιντεογράφος ενώνουν τις τέχνες τους για να τιμήσουν αυτή την εμβληματική μορφή της ελληνικής ποίησης.

Στο ρεπερτόριό της Κικής Δημουλά, το Le peu du monde έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση. Γραμμένο το 1971 και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, το έργο αυτό του έχει χαρίσει παγκόσμια φήμη. Απεικονίζει το πέρασμα του χρόνου, την καθημερινή ζωή και τη μοναξιά με έναν γλυκόπικρο ύφος. Το μοναδικό της όραμα εξακολουθεί να έχει απήχηση και σήμερα. Για να εικονογραφήσουν αυτό το διαχρονικό κείμενο, οι τρεις ευρωπαίοι καλλιτέχνες συνδυάζουν, επί σκηνής, μουσική δημιουργία στο πιάνο, προφορικές ή τραγουδισμένες γαλλικές και ελληνικές φωνές και κινούμενες προβολές ακουαρέλας. Ένας τρόπος για να δώσουν ζωή σε αυτό το έργο και να το κάνουν αιώνιο.

Είσοδος ελεύθερη. Απαιτείται κράτηση θέσης.

03 Απρ 2023

19:00

Αuditorium Theo Angelopoulos - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Θεατρική παράσταση: Le peu du monde, σε σκηνοθεσία Eric Cénat
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης