«Η Λεονί εν αναμονή» του Georges Feydeau

Ένα ξεχωριστό έργο της γαλλικής κωμωδιογραφίας, την μονόπρακτη κωμωδία του Georges Feydeau «Η Λεονί εν αναμονή» (Leonie est en avance ou Le Mal joli, 1911) σκηνοθετεί ο Τάσος Πυργιέρης, με μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νεότερης γενιάς: τον Αλέξανδρο Βάρθη, την Παρασκευή Δουρουκλάκη, την Ρένα Kυπριώτη, την Ανούς Μπογοσιάν, τον Κλέαρχο Παπαγεωργίου και τον Χρήστο Σταθούση.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Λεονί αισθάνεται τους πρώτους πόνους του τοκετού. Νιώθει εκνευρισμένη και διασχίζει πάνω κάτω το δωμάτιο, εκφράζοντας κάθε τόσο περίεργες απαιτήσεις στον (υπομονετικό) σύζυγό της. Ειδοποιούν τους γονείς της και τη μαία που θα βοηθήσει στον τοκετό.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μια σειρά παρεξηγήσεων και απρόοπτων γεγονότων θα οδηγήσουν σ’ ένα εντελώς απρόβλεπτο φινάλε.

«Η παράσταση που σχεδιάζουμε θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να επαληθεύσει το σπάνιο κωμικό /σατιρικό πνεύμα του Φεντώ στην αποτύπωση της ανθρώπινης κατάστασης. Μέσω των «σουρεαλιστικών» διαλόγων και της «ψυχαναγκαστικής» κίνησης των προσώπων διαπιστώνει κανείς ότι ο Φεντώ, εκτός από αξεπέραστος αρχιτέκτονας της κωμωδίας παρεξηγήσεων, είναι και πρόδρομος του θεάτρου του παραλόγου». Τάσος Πυργιέρης

  • Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
  • Παράσταση στα ελληνικά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 80′ λεπτά
Τιμή εισιτηρίων: 15 € κανονικό | 10 € μειωμένο-φοιτητικό | 5 € ατέλειες
Τηλέφωνο πληροφοριών: 6973 29 86 57
Προπώληση: Viva.gr

 

06 - 09 Ιούλ 2022

21:00

Ταράτσα Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

15 € κανονικό | 10 € μειωμένο-φοιτητικό | 5 € ατέλειες
«Η Λεονί εν αναμονή» του Georges Feydeau
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης