MIF Playlist 03/2022

Κάθε μήνα, μια νέα playlist MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ανδρέου

 

MIF Playlist 3 /  Μάρτιος 2022


Un peu plus clair


Η καλλιτέχνις με το ψευδώνυμο Vé συνδυάζει στη μουσική της ευαίσθητες pop συνθέσεις με την εκφραστική φωνή της. Ο δίσκος της κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου 2022 και αποτελείται από 6 τραγούδια με σύγχρονα folk, soul και electro στοιχεία. Για την παραγωγή του συνεργάστηκε με τον συνθέτη Antoine Gratton, τον κιθαρίστα και ενορχηστρωτή Jean-Luc Huet και τον παραγωγό Borza Ghomeshi.

https://vemusique.bandcamp.com
https://www.vemusique.com

 

Les Lignes Droites
T’es où dans le graphe

Το συγκρότημα Les Lignes Droites από το Παρίσι φτιάχνει indie rock τραγούδια με το στυλ και τον αέρα της γαλλόφωνης σκηνής. Τα τραγούδια γράφονται από τους Bruno Ronzani (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα) και Mathieu Weiler (κιθάρα) και στο συγκρότημα συμμετέχουν οι Nicolas Mangione (ντραμς), Gabriel Pornet (πλήκτρα) και Bruno Pourtier (μπάσο). Η κυκλοφορία με τίτλο Karl που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021 περιλαμβάνει 11 κομμάτια με επιθετικές ηλεκτρικές κιθάρες, ζωηρά ρυθμικά μέρη και ηλεκτρονικούς ήχους.

https://leslignesdroites.bandcamp.com
https://www.leslignesdroites.fr

 

LOME
A quoi tu penses


O Michael Lome, από την Αράς στη βόρεια Γαλλία, συνδυάζει τη μελωδική pop με electro και folk θέματα. Ο δίσκος του Ultra réalité που κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2022 αποτελείται από 5 τραγούδια, χτισμένα γύρω από τη φωνή του και τις μελωδίες από synthesizers, με την ονειρική διάθεση της δεκαετίας του ’70.

https://lomeofficiel.bandcamp.com
https://www.lomeofficiel.com

 

Hervé Paul
D’où Je Viens


O Hervé Paul γράφει pop rock γαλλόφωνα τραγούδια που βασίζονται στις ηλεκτρικές κιθάρες και τη φωνή του. Για το δίσκο με τίτλο #5 που κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου 2020 συναντήθηκε με τους πολύ έμπειρους μουσικούς και συνεργάτες Pete Thomas, Mark Plati, Charlie Giordano, Steve Donnelly, Marc Upson και Jacques Bastello.

https://hervepaul5.bandcamp.com
http://www.hervepaul.com

 

L’Orage
Universal


Το συγκρότημα L’Orage από τη Γενεύη συνδυάζει jazz αρμονίες με funk και αφρικάνικα πολυρυθμικά θέματα. Η κυκλοφορία με τίτλο Triangle που κυκλοφόρησε στις 17 Ιανουαρίου 2022 περιλαμβάνει 7 κομμάτια με κυρίαρχο συστατικό το groove. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι Nelson Schaer (ντραμς, κρουστά, πλήκτρα), Ganesh Geymeier (Τενόρο σαξόφωνο, κρουστά, πλήκτρα) και Fabien Iannone (μπάσο, κρουστά, πλήκτρα).

https://lorage.bandcamp.com
https://www.loragemusic.com

 

Sagünn
Distraction


Το σχήμα Sagünn από τη Γαλλία φτιάχνει σύγχρονη jazz funk και fusion μουσική. Αποτελείται από τους μουσικούς Bastien Weeger (σαξόφωνο), Corentin Pujol (πλήκτρα), Antoine Guillemette (μπάσο) και Maxime Zampieri (ντραμς). Ο δίσκος τους Nouvelle Journée δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου 2021 στο Παρίσι και αποτελείται από 4 κομμάτια με δυναμικά ρυθμικά στοιχεία.

https://sagunn.bandcamp.com

 

Electric Conversation
Poésie


Τα τέσσερα μέλη του κουαρτέτου Electric Conversation γνωρίστηκαν σε ένα δισκάδικο στο Παρίσι και από τότε ξεκίνησε η δική τους μουσική ιστορία. Οι Oz, LaNote, As Valet και Gus La Temp συνδυάζουν με το δικό τους τρόπο το hip hop με την jazz και την soul. Η κυκλοφορία τους The Lost Recordings που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2022 περιλαμβάνει 16 κομμάτια γεμάτα με τα χαρακτηριστικά της γαλλικής hip hop παραγωγής, με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία.

https://electric-conversation.bandcamp.com

 

Oni Giri
Sisyphe


Το ακουστικό κουιντέτο Oni Giri από τη Μασσαλία φτιάχνει jazz μουσική με τη δική του άποψη. Αποτελείται από τους Rémi Denis (πιάνο, συνθέσεις, ενορχηστρώσεις), Cleveland Donald (τρομπέτα), Sai Nagoya (σαξόφωνο), David Carniel (ντραμς), Damien Boutonnet (κοντραμπάσο). Ο δίσκος τους Vertige κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου 2022 και αποτελείται από 7 κομμάτια με σύγχρονες αρμονίες και πολύχρωμους αυτοσχεδιασμούς.

https://onigiriquintet.bandcamp.com

 

Solipsisme
Ataraxie


Το συγκρότημα Solipsisme από το Μόντρεαλ φτιάχνει γαλλόφωνα rock τραγούδια με πολλά στοιχεία από την ψυχεδελική σκηνή. Η κυκλοφορία, με τίτλο το όνομά του, δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2022 και περιλαμβάνει 3 κομμάτια που είναι αντιπροσωπευτικά για τον ήχο και τη φυσιογνωμία του συγκροτήματος.

https://solipsisme.bandcamp.com

 

Humbolt
L’Angle Mort


Το συγκρότημα Humbolt από το Παρίσι κινείται ανάμεσα στην pop και τη rock μουσική, δίνοντας σημασία στους ποιητικούς στίχους. Συμμετέχουν οι Florian Lopez (φωνητικά, ακουστική κιθάρα), Lorenzo Vayno (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Gabriella Ekman (μπάσο) και Leo Goizet (ντραμς). Ο δίσκος τους Puzzle κυκλοφόρησε στις 18 Απριλίου 2017 και είναι μια παραγωγή αντιπροσωπευτική για την alternative σκηνή της Γαλλίας.

https://humboltofficiel.bandcamp.com
http://www.humbolt.fr

 

Jordane
Pile ou face


Η καλλιτέχνις Jordane από το Κεμπέκ αναμιγνύει επιλεγμένα folk και pop συστατικά για να φτιάξει τη δική της μουσική, όπου στο κέντρο της είναι η εκφραστική φωνή της. Το τραγούδι της Pile ou face κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2022, με δική της σύνθεση και στίχους, και δίνει μια γεμάτη γεύση για το μουσικό της προφίλ. Στην ηχογράφηση, εκτός από την ίδια στα φωνητικά, συμμετείχαν οι Colin Savoie-Levac (παραγωγή, ενορχήστρωση, ηλεκτρονικά ντραμς, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), Olivier Bernatchez (ντραμς), Fabienne Gilbert (ηλεκτρικό μπάσο, moog μπάσο), Éléonore Pitre (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), Camille Gélinas (πιάνο, synthesizers) και Béatrix Méthé (φωνητικά).

https://jordanelabrie.bandcamp.com
https://jordane.ca

 

Sebka
Un peu des deux


Ο μουσικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Sebka, ζει στο Παρίσι και φτιάχνει γαλλόφωνα pop τραγούδια. Ο δίσκος του Un peu des deux δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2021 και περιέχει 10 κομμάτια σε συνθέσεις, στίχους και ερμηνεία του ίδιου. Στις ηχογραφήσεις συνόδεψαν τη φωνή του οι μουσικοί Chadi Chouman (κιθάρες, πλήκτρα, γιουκαλίλι, φωνητικά, τρομπέτα, μεταλλόφωνο, μπάσο, τούμπα, μαντολίνο, μπάντζο, κρουστά), Salvador Douezy (ντραμς, κρουστά), François Fuchs (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Jennifer Hutt (βιολί), Anaïs Bousquet (φωνητικά), Chubin Colin (τρομπόνι), Julien Large (τρομπέτα), Brice Mirrione (πλήκτρα), Alexandre Michel (φλογέρα), Damien Prévot (κλαρινέτο), Camille Hakoune (φωνητικά) και Abyr (φωνητικά).

https://sebka.bandcamp.com
https://sebka.fr

 

Weekend Affair
Fini de Jouer


Οι Weekend Affair είναι το γαλλόφωνο pop ντουέτο του Louis Aguilar και του Cyril Debarge, από την πόλη Λιλ της Γαλλίας. Η κυκλοφορία Quand vient la nuit, που δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2021, περιλαμβάνει 11 τραγούδια με δικούς τους στίχους και μουσική, μέσα στην ατμόσφαιρα της μοντέρνας γαλλικής indie pop σκηνής.

https://weekendaffair.bandcamp.com

 

Elias Elias
Comme un secret qu’on ne dit…


Ο μουσικός Elias Maroun, με καταγωγή από τον Λίβανο και τον Καναδά, αξιοποιεί την αισθητική της γαλλικής τραγουδοποιΐας και γράφει δίνοντας προτεραιότητα στη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του. Ο δίσκος του με τίτλο Face B κυκλοφόρησε στις 27 Νοεμβρίου 2020 και αποτελείται από 6 τραγούδια με ευαισθησία και λυρικότητα.

https://eliaseliasmusique.bandcamp.com

 

Bird Voices
Mirage


Το ντουέτο Bird Voices των Jello και Denis Maxwell από το Παρίσι φτιάχνει folk rock γαλλόφωνα τραγούδια. Η κυκλοφορία Mirage που δημοσιεύτηκε την 1η Ιανουαρίου 2022 περιέχει 8 συνθέσεις τους, με έντονα τα στοιχεία του slam ιδιώματος στην παρουσίαση των στίχων.

https://birdvoices.bandcamp.com

 

Matthieu Eveillard
Ivre du temps volé


O Matthieu Eveillard είναι ένας Γάλλος μουσικός από την πόλη Ρεν της Βρετάνης, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη. Γράφει σκοτεινά folk και pop τραγούδια. Ο δίσκος του IV (Le Monde) κυκλοφόρησε στις 12 Ιουλίου 2021 με 15 τραγούδια που είναι εμπλουτισμένα με γνώριμες rock αρμονίες από τη δεκαετία του ’90.

https://matthieueveillard.bandcamp.com

 

Benoit Prisset
Métro


O μουσικός Benoit Prisset από την κοινότητα Μοντρέιγ της Γαλλίας φτιάχνει pop rock τραγούδια βασισμένος πάνω στο δυναμικό ύφος της alternative σκηνής. Η κυκλοφορία Halo dans la frise που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2021 περιέχει 12 κομμάτια με δικούς του στίχους και συνθέσεις. Ο ίδιος τραγούδησε και έπαιξε ντραμς και synthesizers. Η παραγωγή συμπληρώθηκε με τον Nicolas Puaux, ο οποίος έπαιξε μπάσο, κιθάρα και moog, ενώ συμμετείχε και στις ενορχηστρώσεις.

https://benoitprisset.bandcamp.com

 

Dom Colmé
de Neptune


O μουσικός Dom Colmé από το Μετς της Γαλλίας γράφει εκφραστικά τραγούδια με τα βασικά όργανα της r&b – φωνή, κιθάρες, rhodes πιάνο, ντραμς και μπάσο. Ο δίσκος του με τίτλο Dans les Cordes που κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου 2018 αποτελείται από 10 τραγούδια που έχουν εμπλουτιστεί με επιλεγμένα στοιχεία από την soul και τη γαλλόφωνη pop.

https://domcolme.bandcamp.com
https://dom-colme.com

01 - 31 Μαρ 2022

MIF Playlist 03/2022
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης