MIF Playlist 04/2021

Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, μια νέα playlist MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Τη μουσική επιμέλεια της δράσης MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) υπογράφει ο Κώστας Ανδρέου.

Απολαύστε την playlist Απριλίου!

MIF Playlist 04 / Απρίλιος 2021

Les Fins Renards
Le coeur net

Το ντουέτο Les Fins Renards των Francis Plourde (φωνή, κιθάρες) και Benoît Gauthier (φωνή, κοντραμπάσο), από το γαλλόφωνο Κεμπέκ, παίζει σύγχρονη folk rock μουσική με πολλά στοιχεία από americana. Ο δίσκος τους Les Amours Molles κυκλοφόρησε στις 29 Ιανουαρίου 2021 και φτιάχτηκε με δική τους μουσική και στίχους, με τη συμμετοχή των Martin Hogan (ντραμς, κρουστά, dobro κιθάρα, lapsteel, φωνητικά) Blaise Margail (τρομπόνι), Julie Richard (τούμπα) και Bertrand Margelidon (τρομπέτα).

https://www.lesfinsrenards.com

https://lesfinsrenards.bandcamp.com

Sala
Comme l’oiseau

Η καλλιτέχνης Sala από το Γουίνιπεγκ γράφει τραγούδια με προσωπικό ύφος που βασίζονται σε alternative και pop θέματα με jazz στοιχεία. Οι στίχοι της κινούνται περισσότερο συμβολικά και της αρέσει να παίζει με τα συναισθήματα και τη διάθεση. Ο δίσκος της Sala κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και είναι χτισμένος γύρω από την ευαίσθητη φωνή της.

https://www.salamusique.com

https://salamusique.bandcamp.com

Andoni Iturrioz
La Joie Noire

Η μουσική του πολυταξιδεμένου Andoni Iturrioz από το Παρίσι βασίζεται στην ποιητική έκφραση και κινείται με άνεση από παραδοσιακούς σε σύγχρονους ήχους γαλλόφωνου τραγουδιού. Ο δίσκος του Le Roi des ruines κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου 2019 και είναι μια concept παραγωγή που συγκεντρώνει τα καλλιτεχνικά στοιχεία μιας εικοσαετούς διαδρομής.

https://andoniiturrioz.bandcamp.com

Kalimat
Empathie

Ο Mathieu Marie-Eugénie με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Kalimat γεννήθηκε στη Γαλλία από Μαυριτανούς γονείς. Ένα παιδί των νησιών, μεγάλωσε μέσα στην ποικιλία των χαρακτηριστικών που έχει το αρχιπέλαγος από το οποίο κατάγεται. Ο ομότιτλος δίσκος Empathie κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 και είναι ένα φρέσκο μίγμα hip hop, rap, pop της Αφρικής, με κυρίαρχο στοιχείο το στυλ του spoken word.

https://kalimat.bandcamp.com

Marine Bercot
On sèche on plie on range

Η Marine Bercot από το Παρίσι παρουσιάζει τραγούδια με προσωπικότητα, που κινούνται με άνεση από την pop στην jazz και από το rock σε spoken word και hip hop θέματα. Για τον δίσκο RAVI(E)S που κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου 2021 έγραψε και τραγούδησε τους στίχους και συνεργάστηκε με τους Pierre Durand και Charly Mercier που έγραψαν τη μουσική. Στην παραγωγή συμμετείχαν οι Marine Bercot (φωνή, πιάνο, πλήκτρα), Pierre Durand (κιθάρες, φωνητικά), Nicolas Dufournet (προγραμματισμοί, πλήκτρα, φωνητικά), Julien Chirol (προγραμματισμοί, πλήκτρα, τρομπόνι, κρουστά), Toma Milteau (ντραμς), Régis Huby (βιολί), David Patrois (βιμπράφωνο).

http://marinebercot.com
https://marinebercot.bandcamp.com

Claire Hiegel
Horloge sans aiguilles

Η Claire Hiegel από το Στρασβούργο γράφει ευαίσθητα ακουστικά folk τραγούδια δουλεμένα πάνω στη φωνή της, με επιρροές από κλασικές φόρμες τραγουδιών. Η κυκλοφορία της Au loin, le vent δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 και αποτελείται από δικές τις συνθέσεις και στίχους. Εκτός από την ίδια στο τραγούδι και τις κιθάρες, συμμετείχαν οι Jonas Gomar (ντραμς, zarb, cajon, φωνητικά) και Nello Dronne (ηλεκτρικό μπάσο, πιάνο, κουδούνια, φωνητικά).

http://claire-hiegel.com
https://clairehiegel.bandcamp.com

Pascal Schopfer
À bout de souffle

Ο Pascal Schopfer από τη Λωζάνη έφτιαξε ένα δίσκο με ζωηρά folk και jazz στοιχεία και αφηγηματική διάθεση. Τις ιστορίες του συνόδεψαν στο στούντιο οι Daniel Perrin (πιάνο), Gérald Perera (μπάσο), Luigi Galati (ντραμς), Julien Revilloud (κιθάρα), Jean-Samuel Racine (σαξόφωνο), Zacharie Ksysk (τρομπέτα) και William Jacquemet (τρομπόνι).

https://pascalschopfer.bandcamp.com

Jacquemort
Nyctalope

Οι Jacquemort είναι ένα alternative συγκρότημα από το Μόντρεαλ που αποτελείται από έμπειρους μουσικούς της ανεξάρτητης σκηνής του Καναδά. Γράφουν τραγούδια με έντονα rock και synth στοιχεία. Ο δίσκος τους La montagne de feu κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου 2013.

https://jacquemort.bandcamp.com

La Féline
Palmiers sauvages

Η μουσικός και συγγραφέας Agnès Gayraud από το Παρίσι έφτιαξε ένα μελωδικό progressive pop δίσκο μέσα από μια πολύ προσωπική διαδικασία. Ο δίσκος Vie Future κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 2019 και αποτελείται από 11 γαλλόφωνα τραγούδια φτιαγμένα με κιθάρες και synths, γεμάτα συναίσθημα και ιστορίες από την καθαρή φωνή της.

https://lafelinemusic.com
https://lafeline.bandcamp.com

FDG
Trois grandes respirations

Η ποίηση συναντάει το hip hop και τη γαλλική rap σε μια παραγωγή με χαρακτηριστικά και πολλές επιρροές από τη δεκαετία του ’90. Το δημιουργικό ντουέτο των FDG από την Γκρενόμπλ χτίζει τον ήχο του πάνω σε πλούσιες φόρμες, συνδυάζοντας το χαρτί και το μολύβι με τα samples. Ο δίσκος 200D+ κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2020.

https://alsafprod.bandcamp.com

Julie Blanche
Tout passera

Η Julie Blanche από το Μόντρεαλ γράφει pop rock τραγούδια με alternative και πειραματικές πινελιές. Ο δίσκος της Le grand spectacle κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου 2020 και βασίζεται σε ένα δυναμικό συνδυασμό της φωνής της με τους ρυθμούς, τα πλήκτρα, τις κιθάρες και το γαλλικό κόρνο.

http://www.julie-blanche.com
https://julieblanche.bandcamp.com

Biche
Kepler, Kepler

Οι Biche είναι μια ομάδα μουσικών από το Παρίσι που γράφουν pop μουσική με κλασικά rock στοιχεία και επιρροές από την ψυχεδελική μουσική προηγούμενων δεκαετιών. Ο δίσκος τους La Nuit Des Perséides κυκλοφόρησε στις 26 Απριλίου 2019. Στην παραγωγή συμμετείχαν οι Carol Teillard d’Eyry (ντραμς), Takumi Iida (μπάσο) Mellotron, Juno, Philicorda, (drum machine), Alexis Croisé (πλήκτρα, drum machine), Brice Lenoble (πλήκτρα), Alexis Fugain (φωνητικά, κιθάρα, ντραμς, μπάσο, πλήκτρα, κρουστά), Vincent Hivert (samples), Mila Colombani (τσέλο), Sophie Newman (αφήγηση).

https://bichemusic.bandcamp.com

Maud Lübeck
Ne me dis pas

Η Maud Lübeck από το Παρίσι γράφει pop μουσική με σύγχρονες φόρμες. Στηρίζει τα τραγούδια της στην ευαίσθητη φωνή της και στον ήχο του πιάνου που συνοδεύει τους στίχους της με σταθερές και καθαρές γραμμές. Ο δίσκος της Divine κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου 2019.

http://www.maudlubeck.com
https://maudlubeck.bandcamp.com

Dans Brume
Pandémonium

Οι Dans Brume είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από το Κεμπέκ που γράφει alternative τραγούδια με επιρρόες από progressive και post rock. Ο πρώτος τους δίσκος Pétale κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου 2019 και αποτελείται από έξι συνθέσεις με πλούσιες αρμονίες, που βασίζονται στην αναζήτηση και την ευαισθησία της ύπαρξης. Ο δίσκος φτιάχτηκε από τους Lewis Falia (μπάσο), Xavier Laprade (ντραμς, κρουστά), William Guay (πλήκτρα), Raphaël Laliberté-Desgagné (κιθάρες), Elizabeth Lavallée (φωνητικά, πλήκτρα).

https://dansbrume.bandcamp.com

Céline Tolosa
Vendredi soir

Η Céline Tolosa από το Παρίσι φτιάχνει τραγούδια με τη χαρακτηριστική ευαισθησία της γαλλικής synth pop σκηνής. Η παραγωγή Vendredi Soir δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου 2018 και αποτελείται από έξι τραγούδια που κινούνται με άνεση από το new wave μέχρι το στυλ της happy melancholia της τελευταίας δεκαετίας.

https://lesdisquespavillon.bandcamp.com

Marine André
Élevée aux contes de fées

Η Marine André, με βάση της το Παρίσι αφηγείται ιστορίες με αισιοδοξία, χιούμορ και ευαισθησία. Η κυκλοφορία Décomptes de faits δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2021 και αποτελείται από γαλλόφωνα pop τραγούδια με indie και electro στοιχεία. Η ίδια έγραψε τους στίχους και για τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις συνεργάστηκε με τον Nicolas Lassus.

https://www.marineandre.fr
https://marineandre.bandcamp.com

Eskelina
Sur la route

Η καλλιτέχνης Eskelina κατάγεται από τη Σουηδία και στη μουσική της υπάρχουν στοιχεία από τα δάση της Σκανδιναβίας και τη Βαλτική θάλασσα. Στον δίσκο Le sentiment est bleu που κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου 2021 τους στίχους έγραψε ο Florent Vintrigner και τη μουσική ο Christophe Bastien.

https://eskelina.bandcamp.com

Mathieu Bérubé
La soudure

Ο Mathieu Bérubé από το Μόντρεαλ γράφει μοντέρνα pop μουσική βασισμένος στην ποίηση και την αισθαντικότητα. Ο δίσκος του Roman-savon κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου 2019 με δικές του συνθέσεις και στίχους. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημερινής γαλλόφωνης pop εκτός Γαλλίας.

https://mthbrb.bandcamp.com

02 - 30 Απρ 2021

MIF Playlist 04/2021
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης