MIF Playlist 05/2021

Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα παρουσιάζουμε μια νέα playlist MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική), που καλύπτει διαφορετικά είδη μουσικής και είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να ερευνήσει περισσότερο τις κυκλοφορίες που τον ενδιαφέρουν. Κάθε κομμάτι της playlist MIF έχει ένα link προς την κυκλοφορία, όπως είναι διαθέσιμη.

Τη μουσική επιμέλεια της δράσης MIF υπογράφει ο Κώστας Ανδρέου.

MIF Playlist 05 / Μάιος 2021

Vincent Perier
Peine perdue

Ο μουσικός Vincent Périer από τη Λυών, με το jazz σύνολο που έφτιαξε με επτά άλλους μουσικούς, το Vincent Périer Septet, συνεργάστηκε με την τραγουδίστρια Célia Kaméni για τη δημιουργία ενός φρέσκου jazz δίσκου. Η κυκλοφορία Les yeux qui brillent δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2019 και αποτελείται από έντεκα μουσικά κομμάτια που κινούνται από κλασικές φόρμες και την hard bop, μέχρι πιο σύγχρονους συνδυασμούς.

http://vincentperier.com
https://vincentperier.bandcamp.com


LABOTANIQUE

Polaris


Οι Labotanique είναι ένα ντουέτο από τη Νάντη με πρωτότυπη προσέγγιση στη σύγχρονη pop σκηνή της Γαλλίας, με πλούσια στοιχεία από electro, hip hop και rap. Ο δίσκος τους 47e Parallèle κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου 2019, με στίχους του Ronan Moinet, συνθέσεις του Thomas Cochini, ενώ συμμετέχει και ο Raphaël D’hervez στις ενορχηστρώσεις και τη μείξη.

http://labotanique.fr
https://labotanique.bandcamp.com


Namogo

Amazones

Το project Namogo, με βάση την Αβινιόν, συνδυάζει μουσικά όργανα, ήχους και θέματα από την Αφρική μαζί με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Ο δίσκος Semeurs d’Idées κυκλοφόρησε στις 15 Ιουνίου 2018 και αποτελείται από 14 κομμάτια με afrobeat και world music στοιχεία. Στην παραγωγή συμμετείχαν οι Yani Aït-Aoudia (φωνητικά, κρουστά), Julien “Walace” Corda (κιθάρες), Nicolas Paradis (kora, φλάουτο, φωνητικά, κρουστά), Clément Puig (μπάσο), Thomas Sauzade (κιθάρα, φωνητικά), Nicolas Pannetier (ντραμς, κρουστά), Vincent Bucher (φυσαρμόνικα) και Sibongile Mbambo (τραγούδι).


Laura Babin

Le sang mêlé à l’eau salée

Η Laura Babin από το Μόντρεαλ γράφει γαλλόφωνα indie rock τραγούδια με τη φωνή της και τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας σε πρώτο πλάνο. Ο δίσκος Corps coquillage κυκλοφόρησε στις 31 Μαΐου 2019 και αποτελείται από 10 κομμάτια σε δικές της συνθέσεις και στίχους. Στην παραγωγή εκτός από την ίδια στο τραγούδι και τις κιθάρες συμμετείχαν οι Dany Placard (κιθάρες), Vincent Yelle (μπάσο) και Etienne Mason (ντραμς).

https://laurababin.bandcamp.com


Marc Di Malta

Soleil coupé

Ο Marc Di Malta από τη Γκρενόμπλ γράφει τραγούδια με post rock θέματα και έντονα alternative και trip hop χαρακτηριστικά. Ο δίσκος του Obsolète κυκλοφόρησε στις 25 Ιανουαρίου 2021 σε δική του μουσική, παραγωγή και κείμενα.

https://marcdimalta.bandcamp.com


Colin Chloé

Vivant

Ο Colin Chloé από τη Βρέστη συνδυάζει με το δικό του τρόπο την ηλεκτρική rock μουσική με την ποίηση, με δυναμικούς ήχους και γήινη αίσθηση. Η κυκλοφορία Où l’eau te mène δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2021 με τον ίδιο στα φωνητικά, τις κιθάρες, το μπάσο, τα αναλογικά πλήκτρα και τον προργαμματισμό. Συμμετείχαν επίσης οι Xavier Guillaumin (αναλογικά πλήκτρα, προγραμματισμός), Pierre Marolleau (κρουστά), Thierry Nédélec (προγραμματισμός, παραγωγή).

https://colinchloe.bandcamp.com


Franck Dadure

Les Asticots portent des Soutanes

Ο Franck Dadure φτιάχνει τραγούδια με pop στοιχεία και rock θέματα. Ο δίσκος του Mouches sur Ruban Adhésif δημοσιεύτηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2021 και αποτελείται από τραγούδια με ψυχεδελικές ιστορίες.

http://www.franckdadure.com
https://franckdadure1.bandcamp.com


Madiba King

Les Rengaines

Ο Madiba King από το Κεμπέκ συνδυάζει τους κλασικούς ήχους των βορειοαμερικανικών blues με ζωηρά funk στοιχεία. Ο δίσκος του La Boîte κυκλοφόρησε στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και αποτελείται από 6 φρέσκα γαλλόφωνα τραγούδια. Η παραγωγή έγινε στο Studio Piccolos με ενορχηστρώσεις του Benoit Goyette και του Madiba King.

https://madibaking.bandcamp.com


Sara Dufour

Trois heures

Η Sara Dufour γράφει τραγούδια με διάθεση ταξιδιού και αναζήτησης, μέσα από πολύχρωμες ιστορίες. Έχει χαρακτηριστικό ύφος και δυναμισμό. Ο δίσκος με τίτλο το όνομα της κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 2019 και αποτελείται από 12 αυθεντικά folk rock κομμάτια.

https://www.saradufour.com
https://saradufour.bandcamp.com


Akran

Fenêtre

Ο καλλιτέχνης Akran από τη Λυών γράφει ακουστικά και ηλεκτρικά folk τραγούδια για τις εύθραυστες ανθρώπινες σχέσεις. Η κυκλοφορία …après la faune δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021 και στις ηχογραφήσεις των κομματιών συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο στα φωνητικά και τις κιθάρες οι Sébastien Sinardet (κρουστά), Ivan Stoetzel (κιθάρα) και Colas Hutter (κιθάρες, μπάσο, κοντραμπάσο, πλήκτρα).

https://akran.bandcamp.com


Fullum

Amstramgramme

Το δυναμικό γαλλόφωνο trio Fullum από το Μόντρεαλ φτιάχνει alternative hard rock κομμάτια με επιρροές από την punk και garage σκηνή. Ο δίσκος τους Araignée au plafond κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου 2021 και συνδυάζει τους fuzz ήχους με ψυχεδελικά θέματα.

https://fullum.bandcamp.com


L’Entourloop

L’Amour Propre

Το ντουέτο L’Entourloop ταιριάζει μέσα από το δικό του στυλ δύο μουσικά είδη που συγγενεύουν, το hip hop και τη reggae. Ο δίσκος τους Le Savoir Faire κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 και αποτελείται από 18 κομμάτια με πλούσιο ήχο, ρυθμούς και πολλές ενδιαφέρουσες συμμετοχές και συνεργασίες σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

https://www.lentourloop.com
https://lentourloop1.bandcamp.com


Samuël Jean

Funambule

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Samuël Jean γράφει folk τραγούδια με rock και soul επιρροές. Για την κυκλοφορία Funambule – EP που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2021 συνεργάστηκε με τους Guillaume Tondreau (συμπαραγωγή, μείξη, κιθάρες, φωνητικά, μπάσο) Antoine Lemieux Rinfret (ηχογράφηση, πλήκτρα) και Sébastien Dubois (ντραμς). Η παραγωγή αποτελείται από 6 συνθέσεις που έχουν αρκετά στοιχεία από τη σύγχρονη americana.

https://samueljeanartiste.bandcamp.com


MÉo

Douves

Η καλλιτέχνις MÉo βασίζεται στην εκφραστική φωνή της και στο πιάνο σα βασικά όργανα για να φτιάξει ευαίσθητα electro pop τραγούδια. Η κυκλοφορία της Chroniques Égrégores Opus 1 δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2019 και περιλαμβάνει 5 κομμάτια με σύγχρονα στοιχεία pop αλλά και rock.

https://meo-et-les-chamanes-vivent-sous-la-montagne.bandcamp.com


Fredda

Pauvres bouches

Η Fredda είναι μια έμπειρη καλλιτέχνις από το Παρίσι, με προσωπικό ύφος που προχωράει πιο πέρα το πλούσιο στυλ της γαλλικής τραγουδοποιΐας. Οι συνθέσεις της συνοδεύονται από ποιητικό λόγο, με χαρακτήρες και ιστορίες. Κινείται εύκολα από μπαλάντες σε πιο δυναμικά folk και pop κομμάτια. Ο δίσκος της Land κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου 2017, σε παραγωγή και ενορχηστρώσεις του Pascal Parisot. Στις ηχογραφήσεις, εκτός από την Fredda στο τραγούδι και την ακουστική κιθάρα, συμμετείχαν οι Stéphane Louvain (ηλεκτρική κιθάρα), Nicolas Desse (μπάσο και κοντραμπάσο), Alexandre Viudès (ντραμς), Anne Gouverneur (βιολί), Maëva Le Berre (τσέλο), Patrick Lerchmüeller (τρομπόνι), Antoine Berjeaut (τρομπέτα) και Pascal Parisot (ακουστική κιθάρα, γιουκαλίλι, πιάνο, wurlitzer, samples).

http://fredda-music.com
https://fredda.bandcamp.com


Maude Audet

Il fera bleu

Η Maude Audet έχει μια ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της και αυτό δίνει μια προσωπικότητα στα τραγούδια που γράφει. Ο δισκός της Comme une odeur de déclin κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και αποτελείται από 10 κομμάτια με ρομαντικό folk και rock ήχο, με δικές της συνθέσεις και στίχους. Η ίδια έπαιξε στις ηχογραφήσεις με ηλεκτρική κιθάρα, δωδεκάχορδη ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα και πιάνο. Στην φροντισμένη παραγωγή συμμετείχαν οι Marie-Pier Arthur (μπάσο, φωνητικά), Robbie Kuster (ντραμς, κρουστά, φωνητικά), Joe Grass (ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, side, φωνητικά), Ariane Moffatt (πιάνο, farfisa, πλήκτρα, φωνητικά), Antoine Corriveau (voice over), Marianne Houle (ενοχρήστρωση έγχορδων, τσέλο), και Julie Boivin (βιόλα, βιολί).

http://www.maudeaudet.com
https://chansonsdemaude.bandcamp.com


Balzane

Rien ne tombe droit dans l’oubli

Η Aurélia Ravaud Croisier φτιάχνει ένα δικό της μουσικό κόσμο με βάση την ευαίσθητη φωνή της και το πιάνο. Ακολουθεί το δρόμο της γαλλικής folk και pop σκηνής, συνδυάζοντας τις κλασικές με τις πιο σύγχρονες ενορχηστρωτικές τάσεις. Ο δίσκος της Paille κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου 2020 και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της αβίαστης μετάβασης από την μπαλάντα σε ένα πιο δυναμικό ήχο. Στις ηχογραφήσεις, εκτός από την ίδια στο τραγούδι και το πιάνο, συμμετείχαν οι Antoine Pinet (κιθάρες, μπάσο, ντραμς, κρουστά), Benjamin Tessier (πλήκτρα, φωνητικά) και οι Suzy Bo και Aurélia R Croisier (φωνητικά).

https://balzane.bandcamp.com


DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson

Poussent les ailes

Το έμπειρο Γάλλο-αφρικανικό ντουέτο των DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson συνδυάζει τους σύγχρονους γαλλικούς ήχους με την jazz και τη soul μουσική, έχοντας έντονα afrobeat, funk και ηλεκτρονικά στοιχεία. Ο δίσκος τους Aimez ces airs κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου 2019 και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τους για πολλά χρόνια στo studio και τη σκηνή. Αποκαλούν τη μουσική που γράφουν “Afropean songs”, πολύ ταιριαστά, μιας και οι ενορχηστρώσεις τους περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά από τις μουσικές και των δύο ηπείρων.

http://www.hotcasarecords.com
https://hotcasarecords.bandcamp.com


The Architect

Une plage sur la lune

Ο παραγωγός The Architect από το Σαιντ-Ετιέν αξιοποιεί τους ήχους διάφορων ειδών μουσικής. Με κυρίαρχο στοιχείο το hip hop, οι παραγωγές του έχουν επιρροές από soul, funk, jazz και swing. Ο δίσκος του Une plage sur la lune κυκλοφόρησε στις 12 Ιουνίου 2020 και εκτός από τον ίδιο στην παραγωγή των beats, συμμετείχαν οι μουσικοί Romain Frechin X Kill Emil (ντραμς), Graham Moushnik X Caminuksuk (όργανο) Fedayi Pacha (ντουντούκ, όμποε), Issouf (αφροκάνικη άρπα), N’Zeng (τρομπέτα).

https://thearchitectone.bandcamp.com

07 - 31 Μάι 2021

MIF Playlist 05/2021
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης