MIF Playlist 09/2022

Κάθε μήνα, μια νέα playlist MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ανδρέου

MIF Playlist 9 / Σεπτέμβριος 2022

Cancre
Étrangler


Το γαλλόφωνο rock τρίο Cancre αποτελείται από τον Clet Beyer και τα αδέρφια Robin και Mathias Millasseau. Φτιάχνουν τραγούδια βασισμένα πάνω σε δικά του κείμενα, καθώς και ποιήματα του Marcel Millasseau, γραμμένα στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Η κυκλοφορία τους Étrangler δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2022 με 4 δυνατά κομμάτια, με indie και alternative θέματα.

https://uptonpark.bandcamp.com/album/trangler

 

LARCHE
Banlieue de métaphores


Ο Marc-Antoine Larche, από την πόλη Val D’Or του Κεμπέκ, είναι ένας ηθοποιός και τραγουδοποιός που ντύνει διάφορες ιστορίες με indie folk ενορχηστρώσεις. Το τραγούδι του με τίτλο Banlieue de métaphores κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου 2022, σε δική του σύνθεση και στίχους. Εκτός από τον ίδιο, στην ηχογράφηση συμμετείχαν και οι μουσικοί Navet Confit, Jocelyn Pelichet και Sophie Vaillancourt.

https://malarche.bandcamp.com

 

Claude Hurtubise
Suivre les lucioles


Η Claude Hurtubise συνδυάζει την pop και την jazz, φτιάχνοντας τραγούδια με πρωτότυπο χαρακτήρα. Ο δίσκος της Suivre les lucioles δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2022 με 11 κομμάτια, γεμάτα χρώμα και ρυθμό. Στην παραγωγή, εκτός από την ίδια (σύνθεση, στίχοι, φωνητικά, πιάνο, rhodes, wulritzer, synthesizer, ακορντεόν), συμμετείχαν οι Andrew Beaudoin (ντραμς, κρουστά, synthesizer), Gabriel Genest (ενορχηστρώσεις ξύλινων πνευστών και έγχορδων, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, synthesizer), Geneviève Morasse (ενορχηστρώσεις ξύλινων πνευστών και έγχορδων, βιολί), Alex Leblanc (ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο), Carl Mayotte (ηλεκτρικό μπάσο), Jorge David Ronderos (ηλεκτρική κιθάρα), Francis Minville (φωνητικά), Félix Hurtubise (rap στίχοι και απόδοση), Zidass (φωνητικά) και Simon Walls (παραγωγή, synthesizer).

https://claudeetsabandesonore1.bandcamp.com
https://claudehurtubise.com

 

Arnaud Dolmen
Ajistèman


Ο Arnaud Dolmen είναι ένας έμπειρος jazz συνθέτης και ντράμερ από το Παρίσι. Η κυκλοφορία του με τίτλο Adjusting, στις 28 Ιανουαρίου 2022, περιέχει 12 συνθέσεις του, εμπνευσμένες από την ανθρώπινη επικοινωνία και τον σύγχρονο κόσμο. Στην ηχογράφηση της παραγωγής τον συνόδεψαν οι Leonardo Montana (πιάνο), Samuel F’hima (κοντραμπάσο), Francesco Geminiani (σαξόφωνο), Ricardo Izquierdo (σαξόφωνο), Adrien Sanchèz (σαξόφωνο), Naïssam Jalal (φλάουτο), Vincent Peirani (ακορντεόν) και Moonlight Benjamin (φωνητικά).

https://arnauddolmen.bandcamp.com
https://arnauddolmen.com

 

Lendemains Versinthés
Créatures magnétiques


Η καλλιτέχνις Lendemains Versinthés, από το Παρίσι, γράφει γαλλόφωνες folk μπαλάντες με μελαγχολικό ύφος. Η κυκλοφορία Soleil interne δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2022, με 5 συνθέσεις της που συνδυάζουν τα ακουστικά όργανα και την καθαρή φωνή της με rock και indie θέματα.

https://lendemainsversinthes.bandcamp.com

 

Magic Malik Ka-Frobeat
Flè Koulèv


Το μουσικό σύνολο Magic Malik Ka-Frobeat φέρνει κοντά την afro beat μουσική με τους ήχους του αρχιπελάγους της Γουαδελούπης. Ο ομότιτλος δίσκος, που κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου 2022, παρουσιάζει 10 πολύχρωμα και ζωηρά κομμάτια. Οι ηχογραφήσεις έγιναν με ένα καλοφτιαγμένο σύνολο μουσικών, με τους Magic Malik (φωνητικά, φλάουτο, συνθέσεις), Olivier Laisney (τρομπέτα), Maciek Lasserre (σαξόφωνα, κρουστά), Maïlys Maronne (πλήκτρα), Oscar Emch (κιθάρα), Mathilda Haynes (κιθάρα), Zaf Zapha (μπάσο, φωνητικά, κρουστά), Hilaire Penda (μπάσο), Maxime Zampieri (ντραμς), David Mirandon (κρουστά), Francois Collombon (κρουστά), Isabel Gonzalez (φωνητικά), Valérie Belinga (φωνητικά), Gaston Bandimic (φωνητικά), Sandra Nkake (φωνητικά), Kiala (φωνητικά), Isabel Gonzalez (φωνητικά), Draman Dembélé (φλάουτο, κρουστά), Nicolas Genest (τρομπέτα) και Johan Blanc (τρομπόνι).

https://onzeheuresonze.bandcamp.com/album/magic-malik-ka-frobeat

 

Francois Jalbert et Jerome Beaulieu
Hirondelle


Το ντουέτο των έμπειρων μουσικών Francois Jalbert και Jerome Beaulieu συνδυάζει τις δυνατές jazz καταβολές τους με το κοινό πάθος τους για την folk και bluegrass μουσική. Η κυκλοφορία τους L’Aéronaute, που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2022, αποτελείται από 11 ακουστικά κομμάτια, φτιαγμένα με μια κιθάρα και ένα πιάνο.

https://jalbertbeaulieu.bandcamp.com

 

Jean-Baptiste Pinet
Rencontre


Ο ντράμερ και συνθέτης Jean-Baptiste Pinet συνεργάστηκε με τον Robby Marshall (σαξόφωνο, μπάσο κλαρινέτο) και τον Dexter Goldberg (πιάνο), φτιάχνοντας ένα jazz τρίο που συνδυάζει post-bop μελωδικές γραμμές με nu jazz ρυθμούς. Ο δίσκος Ancre κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου 2022, με 9 κομμάτια.

https://weseemusicstore.bandcamp.com/album/ancre

 

As Valet
Tanbouyé


Ο hip hop παραγωγός Christophe Davidas, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο As Valet, συνδυάζει την ηλεκτρονική και dub μουσική με τους ήχους της Καραϊβικής. Η κυκλοφορία του με τίτλο Canne à Sucre, που δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου 2022, περιέχει 13 κομμάτια, με μελωδικά φωνητικά και πλούσιους ρυθμούς από παραδοσιακά κρουστά.

https://asvaletoiojii.bandcamp.com

 

Denis Bioteau’s it-big Band
Mode Alitée


Ο Denis Bioteau ασχολείται με τη σύνθεση jazz και pop μουσικής για μεσαία και μεγάλα σύνολα, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα στοιχεία από την κλασική μουσική. Με το δεκαεξαμελές σχήμα it-big BAND φτιάχνει ένα δικό του συνδυασμό των διάφορων ιδιωμάτων του 20ου αιώνα. Ο δίσκος MODE HALLES, που κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου 2021, αποτελείται από 5 κομμάτια εμπλουτισμένα με τους ρυθμούς και την αυτοσχεδιαστική διάθεση της σύγχρονης μουσικής.

https://denisbioteau.bandcamp.com
https://www.denisbioteau.com

 

Lorylo
Avancer


Η τραγουδίστρια με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lorylo, με καταγωγή από το ηφαιστειογενές νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό ωκεανό, αναμιγνύει τη reggae, την soul και την world μουσική. Η κυκλοφορία της με τίτλο Avancer, που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου 2022, περιλαμβάνει 8 γαλλόφωνα τραγούδια με την σπιρτάδα της r&b.

https://lorylo.bandcamp.com

 

Sophie Villeneuve
Le Petit Coeur en Laine


Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Sophie Villeneuve, από την περιοχή Γιούκον του Καναδά, ασχολείται με την country και folk μουσική. Ο δίσκος της Le Chant du Hibou κυκλοφόρησε στις 22 Ιανουαρίου 2018, με 10 τραγούδια με χιούμορ και ευαισθησία, εμπνευσμένα από τη ζωή στην περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχε μια ομάδα από ντόπιους μουσικούς, με klezmer, blues και country ήχους.

https://sophievilleneuve.bandcamp.com

 

Estelle Goldfarb
Tchek ! Feat. David Krakauer


Η έμπειρη βιολίστρια Estelle Goldfarb, από το Παρίσι, έχει φτιάξει ένα δικό της μουσικό ύφος, συνδυάζοντας στοιχεία από klezmer και μουσικές της Μέσης Ανατολής, με τη χειμαρρώδη δυναμική της rock και τη λαμπερή ενέργεια της jazz. Η κυκλοφορία της Naissance, που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου 2014, περιλαμβάνει 10 κομμάτια, που βασίζονται στη δεξιοτεχνία της στο βιολί.

https://estellegoldfarb.bandcamp.com
https://www.estellegoldfarb.com

 

Kandiafa
L’Arab


O Abdoulaye Kone (δυτικοαφρικανική κιθάρα djeli n’goni, φωνητικά) οργάνωσε ένα μουσικό σύνολο που φέρνει κοντά μουσικές της Βόρειας Αμερικής, όπως η blues και η soul, με μουσικές της Αφρικής. Ο δίσκος Planting Trees που κυκλοφόρησε στις 27 Νοεμβρίου 2020 με 12 κομμάτια, έχει ένα ιδιαίτερο world ηχητικό μείγμα. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι Lewis Melville (ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, μπάντζο, pedal steel, μαντολίνο, μαντοτσέλο), Michael Herring (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο), Dave Clark (ντραμς), Scott Thomson (τρομπόνι), Nicolas Buligan (τρομπέτα), Karen Ng (τενόρο και άλτο σαξόφωνο), Jason Kenemy (πιάνο, όργανο, κρουστό mbira), Tannis Slimmon (φωνητικά), Dale Morningstar (ηλεκτρική κιθάρα), Baaba Sissoko (κρουστά) και Baaba Kone (ακουστική κιθάρα).

https://sanscommentaire.bandcamp.com/album/planting-trees

 

Rokia Koné & Jacknife Lee
Bambougou N’tji


Η Rokia Koné είναι μια δραστήρια τραγουδίστρια από το Μάλι, με βαθιά εκφραστική φωνή. Συνεργάστηκε με τον rock παραγωγό Jacknife Lee, από την Καλιφόρνια, προσεγγίζοντας με φρέσκια ματιά την παραδοσιακή μουσική ταυτότητα του Μάλι. Η κυκλοφορία BAMANAN, που δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2022 με 10 τραγούδια, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πετυχημένης μείξης της αφρικανικής μουσικής με σύγχρονα δυτικά στοιχεία. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι Jacknife Lee (κιθάρες, πλήκτρα, drums, προγραμματισμός, ηλεκτρικό πιάνο), Sountoucoumba ‘Salif’ Koné (κιθάρα), Llorenç Barceló (Minimoog μπάσο), Amadou Dembélé (κρουστό djembe), Mamadou Diabaté (κρουστό doundoun), Abdou Diallo (κρουστό: doundoun), Amadou Sissoko (κρουστό tama), Harouna Samaké (έγχορδο kamele ngoni), Maïmouna Ouedrago (φωνητικά), Fatoumata Coulibaly (φωνητικά), Pamela Badjogo (φωνητικά) και Mariam Koné (φωνητικά).

https://rokiakone.bandcamp.com
https://www.rokiakone.com

 

Jeanne Michard
Cavalcada


Η σαξοφωνίστρια και συνθέτις Jeanne Michard συνδυάζει την jazz, τη latin και την αφροκουβανέζικη μουσική. Στον δίσκο της με τίτλο Songes Transatlantiques, που κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου 2022 με 9 κομμάτια, βάζει σε διάλογο τα κρουστά με τις αρμονίες της jazz. Εκτός από την ίδια (τενόρο σαξόφωνο, φωνητικά), στις ηχογραφήσεις συμμετείχε ένα απολαυστικό σύνολο με τους Clement Simon (πιάνο), Natascha Rogers (κρουστά, φωνητικά), Pedro Barrios (κρουστά, φωνητικά) και Maurizio Congiu (κοντραμπάσο, φωνητικά).

https://jeannemichardlatinquintet.bandcamp.com

 

Mil Mougenot
Quinze Marins


Ο μουσικός Mil Mougenot, από την Le Teilleul της Γαλλίας, φέρνει κοντά την folk και την pop με την παραδοσιακή μουσική, φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Ιρλανδίας και της Ουαλίας και τα κέλτικα τοπία. Η κυκλοφορία Mille Terres Mille Mers, που δημοσιεύτηκε την 1η Ιανουαρίου 2014, περιέχει 15 κομμάτια με πολλές rock καταβολές. Στις ηχογραφήσεις, εκτός από τον ίδιο (φωνητικά, χορδόφωνο hurdy-gurdy, μαντοτσέλο, κιθάρες) τον συνόδεψαν οι Marie Potosniak (βιόλα ντα γκάμπα), Réginald Barbieux (φωνητικά, φλάουτα), Mélanie Gosset (κρουστά), Christophe Denoël (φλάουτο, γκάιντα, σφυρίχτρα), Zwier Regelink (άλτο βιολί), Ingeborg Kleinjan (βιολί, φλάουτα, φωνητικά), Léa και Martine Monod (φωνητικά), Francis Souvay (ακουστικές κιθάρες) και Bernard Monod (μπάσο, ντραμς, κιθάρες, ακορντεόν).

https://milmougenot.bandcamp.com

01 Σεπ 2022

MIF Playlist 09/2022
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης