Οι γαλλικές λέξεις: Συνάντηση με τον συγγραφέα Mathias Enard

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται και αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, όχι όμως πάντοτε προς το καλύτερο, σε έναν κόσμο κατακερματισμένο, ρευστό και αβέβαιο, η λογοτεχνία και ο στοχασμός μάς επαναφέρουν στις συντεταγμένες του ανθρώπινου μέτρου.

Καταξιωμένοι ή ανερχόμενοι γαλλόφωνοι συγγραφείς και στοχαστές από ποικίλα πεδία των επιστημών, προσκεκλημένοι του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας σε τακτά διαστήματα, μας βοηθούν να συνδεθούμε με τις σύγχρονες τάσεις και τους προβληματισμούς της εποχής μας.

Πρώτος καλεσμένος της σειράς εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με γαλλόφωνους συγγραφείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο», ο Γάλλος συγγραφέας Mathias Enard.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος

Ταυτόχρονη μετάφραση

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας χρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter και στο Facebook.

Λίγα λόγια για τον Mathias Enard

Ο Γάλλος συγγραφέας Mathias Énard, βραβείο Goncourt 2015 για το μυθιστόρημα Boussole, γεννήθηκε στη Νιόρ το 1972. Σπούδασε αραβικά και περσικά στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών. Έζησε ένα μεγάλο διάστημα στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο του μυθιστόρημα La perfection du tir (Actes Sud) το 2004 παίρνει το βραβείο των πέντε ηπείρων της γαλλοφωνίας, και το 2010 το Parle-leur de batailles, de rois et d’éléphants (ActesSud) παίρνει το Βραβείο Goncourt des lycéens.

Μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Inculte, συμμετέχει ενεργά σε εκδοτικά προγράμματα στη Βαρκελώνη.

Από τις εκδόσεις Στερέωμα κυκλοφορούν στα ελληνικά τα βιβλία του «Πυξίδα», βραβείο Goncourt 2015 και «Μίλησέ τους για μάχες, για ρηγάδες και για ελέφαντες». Οι εκδόσεις Στερέωμα απέκτησαν τα δικαιώματα και θα κυκλοφορήσουν προσεχώς το τελευταίο του μυθιστόρημα “Le banquet annuel de la confrérie des fossoyeurs”.

19 Ιαν 2021

19:30

Οι γαλλικές λέξεις: Συνάντηση με τον συγγραφέα Mathias Enard
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης