Προβολή ταινίας «Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί», στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, «Μυστήριο 176_Μέρες Κινηματογράφου»

Η ταινία Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί ακολουθεί τη διαδρομή ενός κοινωνικο-μυθολογικού γλυπτού που δημιουργείται μαζί με τους κατοίκους της Ελευσίνας, τον Ιούνιο του 2023 στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Αυτό το καλλιτεχνικό έργο δημιουργήθηκε από τους Collectif MASI (Madlen Anipsitaki και Simon Riedler) και τον Joshua Olsthoorn, με την οικονομική υποστήριξη των Γαλλικών Ινστιτούτων Ελλάδος και Παρισιού.

Η Περσεφόνη, θεά του κάτω κόσμου και του κύκλου των εποχών, που γιορτάζεται στην Αρχαιότητα κατά τα Μυστήρια της Ελευσίνας, ξαναζεί στη διάρκεια της ταινίας με τη μορφή κόκκινου χαλιού. Η Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί εμφανίζεται, εξαφανίζεται και ξεδιπλώνεται σε όλη τη σύγχρονη πόλη της Ελευσίνας. Κατά τη διάρκεια συλλογικών επιτελέσεων, αυτό το ζωντανό γλυπτό περιπλανιέται υπό τον ήχο της τρομπέτας του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και η χρήση του μεταμορφώνεται σε όλες τις γειτονιές που περνά. Κάτοικοι και καλλιτέχνες μαζί ξαναγράφουν τον μύθο της Περσεφόνης: το κόκκινο χαλί, ένα αριστοκρατικό σύμβολο που αρχικά προοριζόταν για τους θεούς, γίνεται εδώ στη δημόσια σκηνή ένα δημοκρατικό σύμβολο.


Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 14 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Ciné ELEUSIS στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, «Μυστήριο 176_Μέρες Κινηματογράφου».

Η ταινία, στα ελληνικά, θα έχει αγγλικούς υπότιτλους. Διαρκεί 70 λεπτά.

Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες: https://2023eleusis.eu/en/events/mystirio-176-meres-kinimatografoy-sto-sine-eleysis-2024-04-14/

Crédit photo : Joshua Olsthoorn

14 Απρ 2024

20:00

ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ - Ελευθερίου Βενιζέλου 45, Ελευσίνα

Ταινία στα ελληνικά, αγγλικοί υπότιτλοι.

Διάρκεια 70 λεπτά.

Joshua Olsthoorn
Προβολή ταινίας «Περσεφόνη, το κόκκινο χαλί», στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, «Μυστήριο 176_Μέρες Κινηματογράφου»
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης