Πράσινη καινοτομία στην υπηρεσία των κατοίκων των πόλεων

Στο πλαίσιο του EUNIC Athens Garden Festival, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδιοργανώνει με το Instituto Cervantes της Αθήνας την πρώτη εκδήλωση του νέου κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί».

Αφιερωμένο σε ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του τρόπου ζωής μας, το Athens Garden Festival θα αναδείξει πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης για την πόλη, συζητήσεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη φύση, αλλά και χώρους συλλογικού στοχασμού που θα μας φέρουν κοντά, μετά τα πολύμηνα απαγορευτικά, μέσα από τη λογοτεχνία και την τέχνη.

Οι κάτοικοι των πόλεων συνειδητοποίησαν κατά τη διάρκεια των απαγορευτικών τη σημασία της επαφής με τη φύση για την προσωπική τους ευεξία και τον βαθμό στον οποίο η επαφή αυτή κατάφερε να βελτιώσει τη ζωή τους κατά την περίοδο αυτή. Εφόσον δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να ζούμε στη φύση, θα πρέπει να επαναφέρουμε τη φύση στην πόλη και στον αστικό τρόπο ζωής μας, τόσο στο σπίτι όσο και στις γειτονιές μας.

Οι γαλλικές, ισπανικές και ελληνικές καινοτόμες λύσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μας προσκαλούν να σκεφτούμε τρόπους εμπλουτισμού και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από τεχνολογίες που βασίζονται στη φύση. Από την ενέργεια έως τη γεωργία και μέσα από την απορρύπανση και τη βελτιστοποίηση των φυσικών πόρων, 4 καινοτόμοι μας υπενθυμίζουν ότι η φύση αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις και στα όρια της αστικής ανάπτυξης.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων και για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διασταυρούμενων απόψεων, το κοινό καλείται να συμμετάσχει στη συζήτηση και να δει από κοντά καινοτόμες λύσεις και προτάσεις, κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ που θα ακολουθήσει.

Τη βραδιά συντονίζει η Νικολέττα Κοτρωνάρου, συντονίστρια του Athens Digital Lab (Δήμος Αθηναίων), σύμβουλος μάρκετινγκ-επικοινωνίας και σύμβουλος καινοτομίας

Πρόγραμμα

19.30 – 20.45 : Παρουσίαση τεσσάρων καινοτόμων πράσινων λύσεων στην υπηρεσία των κατοίκων των πόλεων

  •  CityCrop: Χρήστος Ραυτογιάννης (Ελλάδα)
  • Vertuo: Elodie Stephan και Baptiste Laurent (Γαλλία)
  • Emasesa: Benigno López Villa (Ισπανία)
  • Mantis Business Innovation : Niki Karali (Ελλάδα)

20.45 – 21.30: Συζήτηση
21.30 – : Έκθεση και ελαφρύ κοκτέιλ

Νικολέττα Κοτρωνάρου

Η Νικολέττα αποφοίτησε το 2014 από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο digital marketing με το Leadership Program της Google και της Squared Online, ενώ τo 2016 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με πλήρη υποτροφία στο marketing, στο Alba Graduate Business School. Η επαγγελματική της εμπειρία σε διαφορετικούς κλάδους, με έμφαση στο marketing, στις δημόσιες σχέσεις και το account/project management, της έδωσε την δυνατότητα να συνεργαστεί με διαφημιστικά agencies, πολυεθνικές αλλά και ΜΚΟ οργανισμούς, σε πολλαπλά επίπεδα.

Σήμερα, συντονίζει το Athens Digital Lab, το τεχνολογικό κέντρο καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, για λύσεις «έξυπνων» πόλεων. Ακόμη και πριν από τον σημερινό της ρόλο, είχε πάντα ένα αμείωτο ενδιαφέρον για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα, η Νικολέττα είναι σύμβουλος επικοινωνίας σε project που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τον αγροδιατροφικό τομέα. Στον ελεύθερό της χρόνο, είναι guest αρθρογράφος στο epixeiro.gr και στην HuffPost Greece, ενώ στα ενδιαφέροντά της συμπεριλαμβάνεται και η μελέτη της νευροεπιστήμης και της ηγεσίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

  • Με βάση τις οδηγίες των ελληνικών αρχών η είσοδος στο Γαλλικό Ινστιτούτο επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή αρνητικού rapid-test που έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν, και μέχρι την πλήρωση των 180 θέσεων για καθήμενους σύμφωνα με την καθορισμένη από τα μέτρα χωρητικότητα.
  • Για την είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση κατά την είσοδο.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
  • Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

21 Σεπ 2021

19:30 - 21:30

Auditorium Theo Angelopoulos (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - IFG, Σίνα 31)

Είσοδος ελεύθερη

Ζωντανή Μετάδοση!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ζωντανή μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα του IFG
  • Ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά, γαλλικά, ισπανικά
Πράσινη καινοτομία στην υπηρεσία των κατοίκων των πόλεων
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης