Στρογγυλή τράπεζα: «Σχεδιάζοντας την πρακτική και συναισθηματική ζωή στο διάστημα»

Το διάστημα, ένας νέος κόσμος προς εξερεύνηση για τον Άνθρωπο. Μα για να επιτύχει, πρέπει πρώτα να εφεύρει τον τρόπο διαβίωσης σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον.

Ποιες είναι οι προκλήσεις της ζωής στο διάστημα; Προκλήσεις πρακτικές όσο και συναισθηματικές. Ερωτήσεις που τίθενται σε όσους σχεδιάζουν τη διαστημική περιπέτεια.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Milano Design Film Festival Greece σας προτείνει να εξερευνήσετε τη θεματική αυτή κατά τη διάρκεια δυο βραδιών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοεμβρίου. Την πρώτη βραδιά, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, θα προβληθεί η ταινία 16 levers de soleil / 16 ανατολές, του Pierre-Emmanuel Le Goff.

Τη δεύτερη βραδιά, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί Στρογγυλή τράπεζα γύρω από τη θεματική «Σχεδιάζοντας την πρακτική και συναισθηματική ζωή στο διάστημα».

Καλεσμένοι:
Δρ. Αδριανός Γολέμης,
Γιατρός της ιατρικής ομάδας του Διαστήματος (HREOM), ISS Operations και της ομάδας των Αστροναυτών (HRE-O), Επικεφαλής των ερευνητικών προγραμμάτων ρομποτικής (D/HRE)
Xavier De Kestelier, Architect, Technologist, Head of Design Technology & Innovation at Hassell Studio, Director of Smart geometry
Τατιάνα Κούπα, αρχιτέκτων, συν-ιδρύτρια Delta Architects
Γιώργος Λόρδος, υποψήφιος διδάκτωρ Department of Aeronautics and Astronautics, Massachusetts Institute of Technology
Αλέξανδρος Λόρδος, PhD Director, Centre for the Study of Life Skills and Resilience, Lecturer in Clinical Psychology and Licensed Clinical Psychologist, University of Cyprus

Συντονισμός:
Δρ. Ιωάννης Δαγκλής, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής (ΕΚΠΑ), Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Διευθυντής του Γεροσταθοπούλειου Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Άννη Μαρκιτάνη, Διευθύντρια του Milano Design Film Festival Greece & Cyprus

Η συζήτηση θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το Auditorium Theo Angelopoulos, στα ελληνικά και στα γαλλικά στο ifg.gr και στα αγγλικά στη σελίδα Facebook του MDFF Greece.

05 Νοέ 2020

20:00

Διαδικτυακή εκδήλωση

Ζωντανή Μετάδοση!
Στρογγυλή τράπεζα: «Σχεδιάζοντας την πρακτική και συναισθηματική ζωή στο διάστημα»
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης