Το Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο φιλοξενεί 2 νέες καλλιτέχνιδες για το 2022

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μία ερευνητική διαμονή γύρω από τη σύγχρονη κεραμική στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο.

Η διαδικασία επιλογής των καλλιτεχνών που θα διαμείνουν στο Κατάλυμα της Γαλλίας από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου του 2022, διεξήχθη από μια επιτροπή, με πρόεδρο τον Nicolas Eybalin, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και Σύμβουλο Συνεργασίας και Μορφωτικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Οι καλλιτέχνιδες που επιλέχθηκαν:

Γαλλία

Η Béatrice Guilleman γεννήθηκε το 1994 στη Γαλλία και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη γλυπτική από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρεν, όπου ανακάλυψε την κεραμική. Κατά τη διάρκεια μιας παραμονής της στο Μεξικό επιβεβαίωσε την έλξη και το πάθος της για αυτή την τέχνη. Συνέχισε την εκπαίδευσή της ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό της στη σύγχρονη κεραμική, στο La Cambre, στις Βρυξέλλες.

Béatrice Guilleman
© Béatrice Guilleman

Ελλάδα

Η Αριάδνη Στροφύλλα (γ.1995) γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι εικαστικός και κεραμίστρια, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Γλασκώβης, με πτυχίο BA(Hons) στη Ζωγραφική και τη Χαρακτική.

Η δουλειά της επικεντρώνεται στην προσέγγιση παραδοσιακών διακοσμητικών τεχνικών με τα σύγχρονα χρηστικά και γλυπτικά κεραμικά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις όπως η APOTROPAION, L.S.D. (Love, Solidarity, Death) – in anticipation, και Serving Off Matter, και στην ατομική της έκθεση Ελληνίδα Μάνα. Από το 2018 διδάσκει κεραμική σε αρχάριους σε διάφορους ιδιωτικούς και φιλανθρωπικούς φορείς. Ενώ τα δύο τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη του τμήματος Κεραμικής στο Ίδρυμα “Η Θεοτόκος”, διδάσκοντας ενήλικες με ειδικές ανάγκες.

Αριάδνη Στροφύλλα
© Αριάδνη Στροφύλλα

 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων. Ευχαριστεί επίσης τους συνεργάτες που καθιστούν δυνατή αυτήν τη διαμονή: το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Επίτιμο Προξενείο της Γαλλίας στη Ρόδο.

Η εκδήλωση αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

© François-Xavier Richard
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης