Το IFG στηρίζει το φεστιβάλ Illustradays 2021

3 -12 Σεπτεμβρίου | καθημερινά: 11:00 – 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα (Θησείο) | Είσοδος δωρεάν

Το illustradays φέρνει στην Αθήνα ένα κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου. Και ταυτόχρονα φέρνει στην Ελλάδα το 1o φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην εικονογράφηση. Και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: μια χρωματιστή και χαρούμενη γιορτή!

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί και για 10 ολόκληρες μέρες, σε ανερχόμενα ταλέντα, ολόκληρη την κοινότητα των εικονογράφων με έδρα την Ελλάδα, διεθνείς καλεσμένους και καλεσμένες, και φυσικά σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε το illustration και θέλουν να δουν ιστορίες να ζωντανεύουν, φανταστικά πλάσματα που ζουν σε βιβλία και έργα τέχνης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του φεστιβάλ με την ιταλική έκθεση Le immagini della fantasia και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, η εικονογράφος Clotilde Perrin έρχεται στην Αθήνα και φέρνει στο εργαστήριο που ετοιμάζει για ενήλικες, μια μοναδική τεχνική, που θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε το τι κρύβουμε μέσα μας.

Τέλος, ο Éric Puybaret, αγαπημένος εικονογράφος των βιβλίων Φεγγαροσκεπαστής (εκδ. Αίσωπος), Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα (εκδ. Αίσωπος) και Μιρέιγ (εκδ. Κόκκινη κλωστή δεμένη), είναι το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ με έργα του από έντεκα εικονογραφημένα βιβλία να παρουσιάζονται στην έκθεση, ενώ ο ίδιος θα παρευρεθεί στο illustradays για να μοιραστεί μυστικά και συμβουλές με την καλλιτεχνική κοινότητα και το κοινό μέσα από μια ομιλία και portfolio review sessions, αλλά και για να υπογράψει τα αγαπημένα σου βιβλία.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο illustradays.gr 

*Οι εκθέσεις είναι προσβάσιμες σε άτομα με οπτική αναπηρία και όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι με αμαξίδιο.

*Το φεστιβάλ θα ακολουθήσει όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο, όπως υποδεικνύονται από τον ΕΟΔΥ.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης