Κύκλος Ciné-Club: Λευκή κάρτα στον The Boy | «Η Άγνωστη Κυρία…», του Max Ophuls

Ο κύκλος προβολών «Ciné-Club» του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει κάθε τρίμηνο Λευκή κάρτα σε μια καταξιωμένη ελληνική προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, για να επιλέγει τρεις ταινίες.

Για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023, η Λευκή κάρτα δίνεται στον ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη και μουσικό The Boy, aka Αλέξανδρο Βούλγαρη.

Οι κινηματογραφικές αυτές βραδιές με ελεύθερη είσοδο, δίνουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι 3 προβολές της Λευκής κάρτας στον The Boy:
📽️ Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, 20:00: Η Άγνωστη Κυρία… (Madame de…), του Max Ophuls (1953)
📽️ Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, 20:00: Πουάντ Κουρτ (La Pointe Courte), της Agnès Varda (1955)
📽️ Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, 20:00: Η Μαύρη τού… (La Noire de), του Ousmane Sembene (1966)

«Τρεις ταινίες. Με τον τρόπο της η καθεμία άνοιξε εναν καινούργιο διάλογο γύρω από την αναγκαιότητα και τον ρόλο του κινηματογράφου. Ο Max Ophuls, οι γυναικείοι χαρακτήρες μέσα απ’ το αντρικό βλέμμα. Η Agnes Varda, το σύνολο του εργου ενός δημιουργού σαν μια αυτοβιογραφία προς αποκρυπτογράφηση. Ο Ousmane Sembene, σημασία δεν εχει η ίδια η ιστορία μιας ταινίας άλλα το ποιός από τους χαρακτήρες την αφηγείται.»
The Boy


1η προβολή | Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, 20:00.
Πριν από την προβολή θα προηγηθεί παρουσίαση από τον The Boy

Η Άγνωστη Κυρία… (Madame de…) του Max Ophuls
(100′ — 1953 — Γαλλία, Ιταλία)
με τους: Charles Boyer, Danielle Darrieux, Vittorio De Sica

Για να ξεπληρώσει τα χρέη της, η Μαντάμ Ντε… πουλάει σε έναν κοσμηματοπώλη ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που ο σύζυγος της, ο Στρατηγός Ντε, της είχε προσφέρει ως δώρο. Ο Στρατηγός, αφού ειδοποιήθηκε από τον κοσμηματοπώλη αγοράζει ξανά τα σκουλαρίκια και τα προσφέρει σε μια ερωμένη του, η οποία με τη σειρά της τα μεταπωλεί αμέσως. Ο βαρόνος Ντονάτι τα αποκτά και αφού ερωτεύεται τη Μαντάμ Ντε της προσφέρει ως ένδειξη του έρωτα του τα περίφημα σκουλαρίκια. Οι δαιδαλώδεις διαδρομές αυτού του κοσμήματος θα οδηγήσουν σε δραματικές συνέπειες.


The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ο The Boy, σκηνοθέτης και μουσικός, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Έχει σκηνοθετήσει 6 ταινίες μεγάλου μήκους (Κλαις;, Ροζ, Χιγκίτα, Νήμα, Winona, Γυμναστήριο) που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 25 μουσικά άλμπουμ (Please Make me Dance, Κουστουμάκι, Ηλιοθεραπεία, Έτοιμοι, Παραδουλεύτρα, Αντιλόπη, Ώντρευ και άλλα) και έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Επίσης έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και στο θέατρο, έχει σκηνοθετήσει μουσικά βίντεο και τα τελευταία χρόνια διδάσκει κινηματογράφο σε σχολές υποκριτικής.

TAGS

25 Οκτ 2023

20:00

Αuditorium Theo Angelopoulos (Σίνα 31)

Πριν από την προβολή θα προηγηθεί παρουσίαση από τον The Boy.

Είσοδος ελεύθερη / Ταινία με ελληνικούς υπότιτλους
Κύκλος Ciné-Club: Λευκή κάρτα στον The Boy | «Η Άγνωστη Κυρία…», του Max Ophuls
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης