«Ακροβατώντας στην Ελευσίνα»: μία Ελληνογαλλική συνεργασία

“Ακροβατώντας στην Ελευσίνα”
Έργο σε εξέλιξη
Παρουσίαση: 22 Οκτωβρίου 2021 | 20:00

Παράλληλη δράση:
“Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας”
Πλανόδια εργαστήρια πολεοδομίας με τον Patrick Bouchain
Διάρκεια: 18 – 22 Οκτωβρίου 2021 | Παρουσίαση: 22 Οκτωβρίου 2021 | 18:00

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση δελτίων εισόδου ΕΔΩ

Το πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών, με τίτλο “Ακροβατώντας στην Ελευσίνα” και επίκεντρο τόσο την πόλη της Ελευσίνας και τους κατοίκους της, όσο και την πόλη Bagneux της Γαλλίας, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Οι δράσεις

Από τις 14 έως τις 22 Οκτωβρίου 2021, θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ελευσίνας ανοιχτές πρόβες της δράσης, καθώς και ευφάνταστα pop up event, ενώ η τελική μορφή του έργου, στο πρώτο αυτό στάδιο της δημιουργίας του, θα παρουσιαστεί στην Ελαιουργική Ελευσίνας, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιείται, από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου, το πρότυπο πλανόδιο εργαστήριο πολεοδομίας “Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας” με τον σπουδαίο Γάλλο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Patrick Bouchain και την καλλιτεχνική κι επιστημονική του ομάδα. Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια για μία ή περισσότερες μέρες.

Το πρόγραμμα “Ακροβατώντας στην Ελευσίνα”

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σε σκηνοθεσία του Gaëtan Levêque και της Χριστίνας Σουγιουλτζή, το πρόγραμμα φέρνει κοντά τρεις Έλληνες καλλιτέχνες σύγχρονου χορού και τσίρκου από την ομάδα “Κι Όμως Κινείται” και έναν Έλληνα μουσικό με τρεις Γάλλους καλλιτέχνες τσίρκου και τρεις μουσικούς από το Le Plus Petit Cirque du Monde (Το Μικρότερο Τσίρκο στον Κόσμο), τη διάσημη σχολή «τεχνών κινδύνου» και διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών, δημιουργώντας ένα έργο σε εξέλιξη, εμπνευσμένο από τους κατοίκους και το αστικό τοπίο της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας. Το συλλογικό αυτό έργο πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους της Ελευσίνας, με ανοιχτές πρόβες και τη συμμετοχή ερασιτεχνών και νέων ντόπιων καλλιτεχνών όλων των ηλικιών.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν: Αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, καλλιτέχνες, ερευνητές και πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά και τον σχεδιασμό των πόλεων.
  • Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη και αφορά είτε το σύνολο των εργαστηρίων είτε μεμονωμένες ημερομηνίες. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
  • Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά και τα γαλλικά.
  • Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Γαλλικού Προγράμματος La Preuve par 7, με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Περιφερειακής Συνοχής και την Fondation de France.
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης