Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2021

Ο «Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας» είναι και πάλι εδώ! Ο διαγωνισμός που απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας απ΄όλη την Ελλάδα (ομάδες 10 έως 27 μαθητών), ενισχύει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργικότητα των μαθητών και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία εφαρμογής στην πράξη των γνώσεών τους στη γαλλική γλώσσα με διασκεδαστικό τρόπο, ακολουθώντας άλλες μεθόδους από εκείνες της παραδοσιακής διδασκαλίας.

Το θέμα του Εθνικού Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας για το 2021 είναι: «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων», ένας ασυνήθιστος οδηγός εξερεύνησης της μυστικής μας Ελλάδας, στα γαλλικά.

Διεξαγωγή του διαγωνισμού 2021

Έχοντας πρώτα διαβάσει το προτεινόμενο εισαγωγικό σημείωμα, οι Έλληνες μαθητές (ανά τάξη) καλούνται να συμβάλουν στη δημιουργία ενός εικονικού τουριστικού οδηγού της Ελλάδας, ενός ασυνήθιστου οδηγού, που δύο νέοι Γάλλοι, η Άννα και ο Αλέξης, θα ανακαλύψουν στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, περιμένοντας την πτήση τους για την Ελλάδα (Βλέπε συνημμένο εισαγωγικό σημείωμα).

Η δημιουργία πρωτότυπων έργων ανά τάξη σύμφωνα με τα θέματα που προτείνονται ανά γλωσσικό επίπεδο στοχεύει στην ανάδειξη, μέσα από την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητα των μαθητών, τόσο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και της γαλλικής γλώσσας.

Φέτος, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν συλλογικά έργα που θα επιτρέψουν στους Γάλλους ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα να ανακαλύψουν όλα όσα δεν θα έβρισκαν στους συνηθισμένους τουριστικούς οδηγούς, μετατρέποντας την πρώτη τους επαφή με την Ελλάδα σε μια αξέχαστη στιγμή, μια αυθεντική εμπειρία ανακάλυψης της μαγείας του ελληνικού πολιτισμού και μύησης στον ελληνικό τρόπο ζωής.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των Βραβευθέντων σχολείων από την εθνική κριτική επιτροπή (τον Φεβρουάριο του 2021), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός συλλογικού ψηφιακού έργου με τίτλο «Ο ασυνήθιστος οδηγός της μυστικής μας Ελλάδας», αποτελούμενου από τις δημιουργίες των βραβευθέντων τάξεων, το οποίο θα περιλαμβάνει 5 ενότητες που αντιστοιχούν στις ακόλουθες 5 κατηγορίες θεμάτων:

Κατηγορία Ατλαντίς: Νησιώτικα όνειρα – Επίπεδο Α1

Κατηγορία Κέφι: Το δικό μας σημειωματάριο μικρών απολαύσεων – Επίπεδο Α2

Κατηγορία Φιλοξενία: Το δικό μας βιβλίο πορτρέτων – Επίπεδο B1

Formulaire de droit à l’image

Κατηγορία Αθήνα: Ιστορίες ζωής κάτω από την ελιά – Επίπεδο B2

Κατηγορία AMOPA: Θέμα του επιπέδου C1 / C2

Ο τελικός οδηγός θα παρουσιαστεί επίσημα τον Μάρτιο του 2021, στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας.

Οι βραβευθέντες μαθητές και καθηγητές, θα παραλάβουν τα δώρα τους κατά τη διάρκεια των τελετών απονομής βραβείων, που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας ανά την Ελλάδα.

Χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού:

  • 29 Οκτωβρίου 2020: παρουσίαση της θεματικής και των θεμάτων του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2021
  • 16 Νοεμβρίου 2020: επίσημη έναρξη των εγγραφών
  • 2 Δεκεμβρίου 2020: Παρουσίαση του θέματος «AMOPA», δημοσίευση του κανονισμού του διαγωνισμού και των οδηγιών για τη δημιουργία των έργων ανά κατηγορία.
  • 18 Δεκεμβρίου 2020: λήξη των εγγραφών
  • 1 Μαρτίου 2021: καταληκτική ημερομηνία αποστολής έργων
  • 31 Μαρτίου 2021: ανακοίνωση των νικητών
  • Τέλη Απριλίου / Αρχές Μαΐου 2021: τελετές απονομής βραβείων στην Αθήνα και την περιφέρεια

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή:

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής για τον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021.

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη φόρμα με λατινικούς χαρακτήρες.


Επικοινωνία
:

Πληροφορίες σχετικά με την κατανόηση των θεμάτων: Florence Saint-Ygnan, Ακόλουθος Συνεργασίας για τα Γαλλικά – [email protected]

Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εγγραφής και αποστολής των έργων: Ysabelle Mabire, Βοηθός της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Συνεργασίας – [email protected] – 2103398671

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης