Μια βόλτα στον κόσμο της Γαλλοφωνίας: Η Γαλλοφωνία σε 30 ερωτήσεις

Από τις 5 Μαρτίου 2021 έως τις 25 Μαρτίου 2021 τα μεσάνυχτα, περάστε μια ευχάριστη στιγμή με πρωτότυπες ερωτήσεις, δοκιμάστε τις γνώσεις σας για τη Γαλλοφωνία και τη γαλλική γλώσσα και κερδίστε βραβεία!

Για να γιορτάσουμε το μήνα της Γαλλοφωνίας 2021, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG), η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (IFT) σε συνεργασία με τις πρεσβείες του Βελγίου, της Βουλγαρίας, του Καναδά, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, του Βασιλείου του Μαρόκου, της Ρουμανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας και της ομοσπονδίας Βαλλονίας – Βρυξελλών, με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για τη γαλλική γλώσσα του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους AMOPA Hellas και La Renaissance française (Ελλάδα) προτείνουν τον 1ο εθνικό διαγωνισμό για καθηγητές γαλλικής γλώσσας στην Ελλάδα με τίτλο: Μια βόλτα στον κόσμο της Γαλλοφωνίας – Η Γαλλοφωνία σε 30 ερωτήσεις.

Αυτός ο διαγωνισμός-κουίζ είναι ανοικτός σε όλους τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας που διδάσκουν σε ένα σχολείο στην Ελλάδα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να αποκτήσετε πρόσβαση στο κουίζ διαδικτυακά: https://forms.gle/9ETesKj94ao6ApF37

Συμβουλευτείτε τον Κανονισμό του διαγωνισμού

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 31/03/2021 στην ιστοσελίδα του IFG και του IFT ( ift.gr )

Κάθε καθηγητής που θα συμμετάσχει στον Εθνικό διαγωνισμό γαλλοφωνίας 2021 θα λάβει ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό σετ σε ψηφιακή μορφή που φτιάχτηκε από το IFG και το IFT για να ανακαλύψει τις γαλλικές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά.

 Η συμβουλή των διοργανωτών
Η τελευταία ερώτηση θα αναδεικνύει τους νικητές. Ετοιμάστε τη, πριν απαντήσετε σε όλες τις άλλες:

Φανταστείτε, στα ελληνικά, ένα σύνθημα για να θελήσουν οι Έλληνες γονείς να μάθουν τα παιδιά τους γαλλικά (λιγότερο από 50 χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένων των κενών).

 

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης