« Le Cœur sur la table » : ένα podcast που επαναπροσδιορίζει την αγάπη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας, παρουσιάζει το podcast της Victoire Tuaillon, « Le Cœur sur la table », μια παραγωγή του Binge Audio. Μέσα από διάφορα θέματα και μαρτυρίες, αυτό το podcast διερευνά τη μεταμόρφωση των προσωπικών μας σχέσεων και τις σχέσεις εξουσίας που τις διατρέχουν.

Για τις 8 Μαρτίου 2022, επιλέξαμε και υποτιτλίσαμε στα ελληνικά 3 επεισόδια τα οποία είναι διαθέσιμα στο YouTube, ενεργοποιώντας τους υπότιτλους (διαθέσιμοι στις 8 Μαρτίου).

Καλή ακρόαση!

 

Ο Πρόλογος: «Ονομάζομαι Victoire Tuaillon, είμαι 31 ετών και πάντα ήμουν ερωτευμένη ή ήθελα να είμαι. Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι η αγάπη είναι ένα κοριτσίστικο πράγμα, ένα όχι πολύ σοβαρό θέμα, μια ιδιωτική υπόθεση μεταξύ δύο ατόμων που καθοδηγείται από μια μυστηριώδη δύναμη. Αλλά όσο πιο φεμινίστρια είμαι, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι είναι πολιτικό ζήτημα. Η αγάπη επαναπροσδιορίζεται.»

 

Επεισόδιο 1: Η πριγκίπισσα και η κυλιόμενη σκάλα: « Όλοι/ες έχουμε μεγαλώσει με την ιδέα ότι η σχέση ζευγαριού είναι το απόλυτο ιδανικό της αγάπης, ανεξάρτητα από το φύλο ή τη σεξουαλικότητά μας. Αυτό το μοντέλο έχει σκαλοπάτια που υποτίθεται μας οδηγούν στο γάμο, την γονεϊκότητα, την ιδιοκτησία – το λεγόμενο «κλιμακωτό σύστημα σχέσεων». Η αγάπη δεν μπορεί να βιωθεί παρά μόνο σε αυτό το μοτίβο; »

 

Επεισόδιο 3 : Η Σταχτοπούτα, ο Πλάτωνας και ένα μισό πορτοκαλιού: «Από πολύ μικρή ηλικία μας τρέφουν με ιστορίες αγάπης που αφηγούνται μυθιστορήματα, τραγούδια, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Όλες αυτές οι ιστορίες κατασκευάζουν μύθους αγάπης και συγχέουν την αγάπη με τη βία. Πώς οι μύθοι της ρομαντικής αγάπης διαμορφώνουν τη συναισθηματική μας εκπαίδευση; Πώς μπορεί το φαντασιακό του έρωτα να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την κυριαρχία;

 

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης