To Γαλλικό Ινστιτούτο στην ψηφιακή εποχή: Νέα ιστοσελίδα, νέες προοπτικές!

Εκδηλώσεις, μαθήματα, σπουδές στη Γαλλία, υποτροφίες, εξετάσεις, όλα με ένα κλικ στο ifg.gr!

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος κάνει τη διαφορά και με τη νέα του ιστοσελίδα και ανανεώνει την παρουσία του στο διαδίκτυο με στόχο να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής και στη νέα καθημερινότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται για το κοινό του.

Από σήμερα, το νέο ψηφιακό portal του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος είναι στον αέρα και προσκαλεί τους επισκέπτες του σ’ ένα ταξίδι στο μέλλον του, με πιο εύχρηστο και φιλικό τρόπο.

Τι προσφέρει η νέα ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου ifg.gr:

• Ευκολία ανεύρεσης όλων των πληροφοριών που χρειάζεστε για τα μαθήματα που προσφέρει το IFG, τις εξετάσεις γαλλικών και την εγγραφή σας μέσω διαδικτύου

• Ένα άνετο και εύχρηστο Ημερολόγιο εκδηλώσεων, πολλές από τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε και διαδικτυακά

• Πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, αλλά και στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου, ως μια διαφορετική περιήγηση στους χώρους και τη ζωή του IFG

• Μια διαδικτυακή περιήγηση στους χώρους του ιστορικού κτιρίου της οδού Σίνα

• Πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εκδηλώσεις στα παραρτήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα και την Πάτρα

• Μια εύχρηστη φόρμα επικοινωνίας, για κάθε θέμα που μπορεί να σας ενδιαφέρει

 

Ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος έγινε από την AG Design Agency, που περιγράφει με λίγα λόγια το έργο:

«Ένας από τους πλέον αγαπητούς στο κοινό και καταξιωμένους μορφωτικούς οργανισμούς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, πραγματοποιεί μια ολιστική μεταστροφή στην επικοινωνία του και ανανεώνει τη διαδικτυακή του παρουσία.

H νέα ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου κατέχει, μεταξύ άλλων, εύληπτη κατηγοριοποίηση σχετικά με τις πληροφορίες που είναι αναρτημένες και αφορούν σε εγγραφές, λήψη αποτελεσμάτων εξετάσεων, παρουσίαση εκδηλώσεων, προβολές ταινιών και πρόσβαση σε ιστορικό περιεχόμενο.

Με δεδομένο το εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων του Ινστιτούτου και το γεγονός ότι η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη από πολλούς χρήστες διαφορετικών ηλικιών και αναγκών, η AG Design Agency σχεδίασε και δημιούργησε μια προσεκτικά χαρτογραφημένη στρατηγική, η οποία οδήγησε στη ριζική αλλαγή του τρόπου οργάνωσης και παρουσίασης του περιεχομένου της ιστοσελίδας.

Ο κομβικός ρόλος της Γαλλίας στη διαμόρφωση του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού σηματοδοτείται σχεδιαστικά με μια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από ορόσημα των γαλλικών γραμμάτων και τεχνών, ενώ η στενή σχέση Ελλάδας-Γαλλίας αποτυπώνεται μέσω της τυπογραφίας με τη χρήση δύο γραμματοσειρών οι οποίες συνυπάρχουν αρμονικά κάτω από τη νέα ψηφιακή στέγη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος στην Αθήνα.

Η ισοπαχής, γεωμετρική Asty (σχεδιασμός Παναγιώτης Χαρατζόπουλος), με τη μορφολογική της απλότητα και τις αναφορές στις αρχές του 20ου αιώνα, διευκολύνει την ανάγνωση τόσο σε πυκνό κείμενο όσο και σε τίτλους, ενώ η διαχρονικά κομψή Garamond (σχεδιασμός της ελληνικής έκδοσης από τον Έκτορα Χαραλάμπους), η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί για το λογότυπό της η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, αποτίνει φόρο τιμής στη γαλλική κουλτούρα. »

Το πέρασμα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην ψηφιακή εποχή σηματοδοτείται επίσης από τη 2η Έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου, το διεθνές πολιτιστικό γεγονός που προτείνουν τα Γαλλικά Ινστιτούτα ανά τον κόσμο, για ένα μήνα, με στόχο την ανάδειξη των ψηφιακών πολιτισμών και των διαφορετικών μορφών τους.

Η 2η έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου στην Ελλάδα, προβάλλει τη γαλλική αριστεία στον τομέα της εκπαίδευσης των ψηφιακών επαγγελμάτων, ενώ εργαστήρια, editathons, ομιλίες, σεμινάρια, προβολές, καλλιτεχνικές δράσεις και βραδιές καινοτομίας, περιέχονται στο πρόγραμμα για το ευρύ κοινό.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις εκδηλώσεις που θα είναι προσβάσιμες αποκλειστικά διαδικτυακά.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης