Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Διαδικτυακή Έκθεση για τις Σπουδές στη Γαλλία

Στις 13 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία, που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG).

Οι υγειονομικοί περιορισμοί μπορεί να μην επέτρεψαν τη φιλοξενία, εντός των τειχών, των γαλλικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, δεν εμπόδισαν ωστόσο, τη διοργάνωση της καθιερωμένης και πολυαναμενόμενης Έκθεσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Οι υποψήφιοι για σπουδές στη Γαλλία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν με τους εκπροσώπους των 59 γαλλικών ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μέσω τηλεδιάσκεψης και να συμμετάσχουν στα θεματικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) που διοργάνωσε το Γραφείο Campus France.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες είχαν, για πρώτη φορά φέτος, την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς σχετικά με τα προγράμματα σπουδών μαγειρικής τέχνης και γαστρονομίας, ή και να παρακολουθήσουν διαλέξεις γύρω από τα πιο συνήθη θέματα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, των σπουδών Μηχανικών, Διοίκησης επιχειρήσεων ή των Καλλιτεχνικών σπουδών. Τα διαδικτυακά σεμινάρια παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περισσότερα από 700 άτομα, τα οποία συμμετείχαν ενεργά με πληθώρα ερωτήσεων.

Το σύνολο των διαδικτυακών σεμιναρίων διατίθεται, στα ελληνικά και στα γαλλικά, στο κανάλι YouTube του IFG.

Περισσότεροι από 900 υποψήφιοι συμμετείχαν στην Έκθεση, μέσα από την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα. Η επιτυχία της 1ης Διαδικτυακής Έκθεσης για τις σπουδές στη Γαλλία αποδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για τις σπουδές στη Γαλλία. Όλο και περισσότεροι νέοι Έλληνες επιλέγουν τη Γαλλία ως προορισμό σπουδών, ακολουθώντας τα χνάρια χιλιάδων φοιτητών παγκοσμίως. Η Γαλλία συνεχίζει να υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους νέους μαθητές και φοιτητές της Ελλάδος, δίνοντάς τους την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα προσωπικά τους σχέδια σπουδών και επαγγελματικής ανάπτυξης ενισχύοντας έτσι τους ιστορικούς δεσμούς συνεργασίας και φιλίας που ενώνουν τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διαθέτει ένα ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master 2. Η Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου 2021 στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

Η Διαδικτυακή Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκειά της, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη δράση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Το Γραφείο Campus France παραμένει στη διάθεση των Ελλήνων μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών για να απαντά στα ερωτήματά τους και να τους παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής στα γαλλικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Διαδικτυακά σεμινάρια για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης και σχετικά με τη φοιτητική ζωή στη Γαλλία διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μεταξύ άλλων, μια προσομοίωση, στα ελληνικά, της διαδικασίας εισαγωγής στο 1ο έτος σπουδών στη Γαλλία μέσω της πλατφόρμας Parcoursup, διατίθεται στο κοινό μέσα από το κανάλι YouTube του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Τέλος, οι Έλληνες υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία, στα ελληνικά, στην ιστοσελίδα του Campus France που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά.

Ευχαριστούμε τους Έλληνες υποψηφίους για σπουδές στη Γαλλία και το σύνολο του ελληνικού κοινού, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν κάθε χρόνο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και στο Γραφείο Campus France, και ευελπιστούμε στην δια ζώσης διοργάνωση της προσεχούς Έκθεσης 2022 στον χώρο του Ινστιτούτου μας.

Επικοινωνία: [email protected]

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης