Παρουσίαση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων του IFG στη Γενική Γραμματέα ΑΒΕΕΑ

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (IFG) Σύμβουλο Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας, κ. Patrick Comoy συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Α/Θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασiα Γκίκα, κατόπιν αιτήματος του IFG για συνεργασία αναφορικά με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Στη συνάντηση, εκ μέρους της Γαλλικής Πρεσβείας έλαβαν μέρος οι κ. Pierre-Yves Turellier, Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας και κ. Florence Saint-Ygnan, Ακόλουθος Συνεργασίας για τη Γαλλική Γλώσσα και Υπεύθυνη Αθλητισμού.

Η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας, η οποία στηρίζεται στις διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Η γόνιμη συζήτηση επικεντρώθηκε στους παρακάτω τομείς:

  • Προώθηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές/τριες της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε Εκπαιδευτικούς της Γαλλικής Γλώσσας αλλά και άλλων ειδικοτήτων.
  • Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών της Γαλλικής Γλώσσας σε συνεργασία με το ΙΕΠ
  • Ενίσχυση της γαλλοφωνίας και γενικότερα της πολυγλωσσίας στην Ελλάδα.
  • Ανταλλαγή γνώσεων, καλών πρακτικών και εκπαιδευτικής εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα του εκπαιδευτικού έργου (ειδικά σχολεία, ευάλωτες ομάδες κλπ. καθώς και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών τίθεται σε νέα βάση τακτικότερης επικοινωνίας επί των σχετικών ζητημάτων για την επίτευξη των παραπάνω κοινών στόχων και την εκπόνηση νέων προγραμμάτων.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διαβίβασε στο ΥΠΑΙΘ το ετήσιο πρόγραμμα επιμορφώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το έτος 2020-21 και πρότεινε να πραγματοποιούνται ανάλογες διαβουλεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης