Πρόγραμμα επιμόρφωσης 2022 για καθηγητές της γαλλικής γλώσσας – Μάιος & Ιούνιος

Νέες συναντήσεις για το τέλος της χρονιάς, η οποία θα είναι εορταστική και γεμάτη δραστηριότητες:

Η τέχνη στο σχολείο, τα σχολεία στο μουσείο
Υλοποίηση του φυλλαδίου επισκεπτών στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παρουσίαση του οδηγού για το νεανικό κοινό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου από το τμήμα Α1 του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθήνας.

Διαθέσιμο στο μουσείο.

Παιδαγωγικό καφέ

Στις 6 Ιουνίου 2022 από τις 16:30 έως τις 18:00, σε συνεργασία με το APF, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παιδαγωγικό καφέ, ένα λογοτεχνικό καφέ με θέμα: « Πώς οι μαθητές σας να αποκτήσουν ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία και το διάβασμα ».

Ημέρες επιμόρφωσης με την CLE

Παιδαγωγική επιμόρφωση με θέμα τα εργαλεία της γλώσσας διοργανώνεται από τις εκδόσεις CLE international, σε συνεργασία με το APF, το Σάββατο 18 Ιουνίου από τις 9:00 έως τις 14:00.

Η δωρεάν αυτή επιμόρφωση, που είναι ανοικτή σε όλους τους καθηγητές γαλλικών ως ξένης γλώσσας, θα λάβει χώρα στα εκπαιδευτήρια “Παιδαγωγική” στον Πειραιά.

Υποχρεωτική εγγραφήcleformation.org/agenda-cle-formation

 

Διαμονή στο Cavilam της Γαλλίας

Ο νικητής του διαγωνισμού μας, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, κέντρο ξένων γλωσσών (τομέας γαλλικής γλώσσας), θα βρίσκεται στο Cavilam από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου 2022.

 

Καλοκαίρι με BELC

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο της αποστολής του για γλωσσική και εκπαιδευτική συνεργασία και για διάδοση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας στην Ελλάδα, υποστηρίζει τη συνεχή επιμόρφωση των καθηγητών γαλλικής γλώσσας των δημοτικών και γυμνάσιων σχολείων της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας για την επιμόρφωση 20 καθηγητών απ’ όλη την Ελλάδα, 5 καθηγητές τον χρόνο, από το 2022 έως το 2025 (δηλαδή 5 καθηγητές X 4 περιόδους).

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσέλαβε, κατόπιν διαβούλευσης με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τους 5 πρώτους καθηγητές (περίοδος 2022) οι οποίοι θα γίνουν εκπαιδευτές Ελλήνων καθηγητών γαλλικής. Θα εκπαιδευτούν στη Γαλλία από το France Education International στη Νάντη για δύο εβδομάδες, από τις 11 έως τις 22 Ιουλίου 2022.

Σημειώστε την ημερομηνία: 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022, σεμινάριο από το APF

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης