Παρουσίαση της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στις 23 Ιουνίου 2023 στη Σορβόννη

Από τις 16 έως τις 23 Ιουνίου 1894, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σορβόννης, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ολυμπιακό Συνέδριο που έμελλε να αποφασίσει την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά από προτροπή του Pierre de Coubertin, και την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος της οποίας ανακηρύχθηκε ο Δημήτριος Βικέλας.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν 2 000 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων 79 πρεσβευτές του αθλητισμού εκπροσωπώντας 49 αθλητικά σωματεία προερχόμενα από 13 διαφορετικές χώρες.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, επέλεξε τον ιστορικό αυτό χώρο και τη συμβολική ημερομηνία της 23ης Ιουνίου για να παρουσιάσει τη διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας 2024 καθώς και τις ημερομηνίες της τελετής αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και αναχώρησής της από τον Πειραιά για τη Μασσαλία, με το πλοίο Belem.

Οι σταθμοί της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που θα διαρκέσει εννέα ημέρες επί ελληνικού εδάφους και αποτελείται από πόλεις-σύμβολα της ελληνογαλλικής φιλίας, θα ανακοινωθούν παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος μετέχει στην εκδήλωση.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης