«Engaged Scenography»: Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΩ

Μια συνοπτική περιγραφή των δέκα εργαστηρίων, μαζί με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε παραπάνω.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20 Μαΐου 2024


Tο «Engaged Scenography» είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει στη σκηνογραφία στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Στόχος του είναι η συγκρότηση μιας πλατφόρμας ανταλλαγών, πειραματισμού, δημιουργίας και δικτύωσης μεταξύ επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο διευρυμένο πεδίο της σκηνογραφίας.

Το πρόγραμμα «Engaged Scenography» προσφέρει μια σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων στην Αθήνα που εξερευνούν πρόσφατες προσεγγίσεις στη σκηνογραφία. Εγχώριοι και διεθνείς καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους συμμετέχουν σε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σύγχρονη πρακτική και θεωρία της σκηνογραφίας. Με επίκεντρο θέματα οικολογίας και ταυτότητας, το πρότζεκτ περιλαμβάνει 🟡 εργαστήρια, συναντήσεις και έρευνα πεδίου για επαγγελματίες, καθώς και 🟡 ένα πρόγραμμα ομιλιών και παραστάσεων με τη συμμετοχή του ευρύτερου κοινού, πυροδοτώντας συζητήσεις και προβληματισμούς για την πορεία προς έναν νέο κόσμο.

Για τρεις εβδομάδες, από 17 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2024, δεκατέσσερις καταξιωμένοι καλλιτέχνες/-ιδες από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν ομαδικά εργαστήρια στην Αθήνα, στα οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν εγχώριοι/-ες επαγγελματίες.

Το δημόσιο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Visual identity : Dimitris Gelbouras @forbidden.designs

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης