Η καλλιτεχνική ομάδα της Ελευσίνας 2023, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, στη Γαλλία

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Παρισιού οργάνωσε ένα focus στο Φεστιβάλ του Ales, Cratère surface και στο Φεστιβάλ της Αβινιόν. Υποδέχτηκε τρία μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας της Ελευσίνας 2023, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος : τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, καλλιτεχνικό διευθυντή, την Αγγελική Λαμπίρη, διευθύντρια πολιτιστικής στρατηγικής και τη Ζέττα Πασπαράκη, διευθύντρια παραστατικών τεχνών.

Τα focus διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο του Παρισιού σε συνεργασία με εκδηλώσεις στη Γαλλία ή με εταίρους που προσελκύουν το ενδιαφέρον ξένων επαγγελματιών.  Συγκεντρώνουν για λίγες μέρες επαγγελματίες που προσκαλούνται από το γαλλικό πολιτιστικό δίκτυο στο εξωτερικό, γύρω από ένα ειδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Σκοπός τους είναι να διευκολύνουν τον εντοπισμό τομέων της γαλλικής πολιτιστικής δημιουργίας και να ενθαρρύνουν τη διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο. Επίσης, οι επαγγελματίες ενός συγκεκριμένου τομέα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Η 22η έκδοση του φεστιβάλ Cratère Surfaces πραγματοποιήθηκε στο Ales από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2021.

Αυτό το διεθνές φεστιβάλ, αφιερωμένο στις τέχνες του δρόμου, διακρίνεται για το έντονο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα και το ανοιχτό του πνεύμα: οι καλλιτέχνες εκφράζονται στο δρόμο, στην ύπαιθρο. Το φεστιβάλ καλωσορίζει επαγγελματίες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να ανακαλύψουν νέες παραστάσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους καλλιτέχνες.

Διοργανώθηκαν επίσης στρογγυλές τράπεζες με θέμα “Τέχνες και εδάφη”, οι οποίες άνοιξαν συζητήσεις μεταξύ αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών και φορέων. Χάρη σ ’αυτές, κατάφεραν να ανταλλάξουν ιδέες για κοινά θέματα. Οι εμπειρίες τους ήταν πολύτιμες για να τροφοδοτήσουν έναν προβληματισμό σχετικά με τη σχέση μας με το χώρο.

Το Φεστιβάλ της Αβινιόν, που ιδρύθηκε το 1947 από τον Jean Vilar, αποτελεί σήμερα ένα από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις για τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες. Κάθε χρόνο τον Ιούλιο, η Αβινιόν μετατρέπεται σε θεατρική πόλη, μεταμορφώνοντας την αρχιτεκτονική της κληρονομιά σε μια ποικιλία από μεγαλοπρεπείς ή εκπληκτικές σκηνές παραστάσεων και υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες θεατρόφιλους όλων των γενεών.

Φέτος, η 75η έκδοση του Φεστιβάλ της Αβινιόν πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 25 Ιουλίου 2021, με θέμα: “Θυμόμαστε το μέλλον” και με γνωστές προσωπικότητες της γαλλικής σκηνής όπως ο Omar Sy ή η Isabelle Huppert.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης