Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα: Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2022

Συμβουλευτείτε τον παρακάτω οδηγό για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα για τον μήνα Οκτώβριο 2022.

 

Masterclass κιθάρας με τον Παντελή Γκέρτσο

Το ΚΙΘΑΡΩΔΕΙΟ, με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα, διοργανώνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 Masterclass κιθάρας με τον Παντελή Γκέρτσο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου (Κούμα 28).

Ο εμπνευστής του MusicFor και εκπρόσωπος των LCM Exams / University Of West London στην Ελλάδα, θα μας προσφέρει ένα πολυεπίπεδο σεμινάριο, όπου η ηλεκτρική κιθάρα αναλύεται σε βάθος, με αναφορά σε διαφορετικά στυλ μουσικής (Blues, Jazz, Rock-Fusion κ.α.). Όλο το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μαζί με live performances, όπου η σύμπραξη όσων θα συμμετέχουν θα είναι καταλυτική.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση και περιγραφή του εκπαιδευτικού-εξεταστικού προγράμματος του University of West London / LCME Exams.

Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες:

  • Ημέρα και ώρα: 02/10/2022, 17:00 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 16:00
  • Τοποθεσία: Aίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα (Κούμα 28)
  • Είσοδος: 7€

Πληροφορίες – κράτηση θέσεων: Δημήτρης Μπουρνάκας
Τηλέφωνο: 241 0287593

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο Facebook

 

Αφιέρωμα στον Enio Morricone

  • Έκθεση κόμικ « Io, Enio Morricone » – άνοιγμα έκθεσης παρουσία της οικογένειας
  • Προβολή γαλλικών ταινιών – μουσική Εnio Morricone

Έκθεση αφιερωματικού κόμικ με τίτλο “Io, Ennio Morricone”

Η ομάδα Comic του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος “Ennio σε κοινή θέα” σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Kubrick – Pure Social Club παρουσιάζει την έκθεση του αφιερωματικού κόμικ με τίτλο “Io, Ennio Morricone” σε κείμενα και σχεδίαση του σκιτσογράφου John Antono – cartoonist.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εξωτερικό χώρο – κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα, Κούμα 28, από την 1η έως τις 6 Οκτωβρίου 2022.

Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, θα τιμήσουν με την παρουσία τους την έκθεση ο υιός του Ennio, Marco Morricone, o παραγωγός του σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore, Gianni Russo και ο συγγραφέας και βιογράφος Alessandro de Rosa.

Πληροφορίες:

  • Διάρκεια Έκθεσης: 1-6 Οκτωβρίου 2022 , 10.00-13.00 & 18.00-20.00
  • Προβολή ταινιών: καθημερινά στις 20.00
  • Τοποθεσία: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα (Κούμα 28)
  • Είσοδος ελεύθερη

Η ταινία προβάλλεται με υπότιτλους στα ελληνικά | Σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Enio Morricone

Απαραίτητη προκράτηση θέσεων: 2410287508 | [email protected]

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο Facebook

 

Έκθεση ζωγραφικής του Federico Alcaro: Better times
Visions of contemporary heterotopias

Ο καλλιτέχνης Federico Alcaro παρουσιάζει στην Ελλάδα την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο Better Times, μία έκθεση έξω από τον χρόνο. Μέσα από την άσκηση της αφαιρετικής σκέψης, την προσομοίωση και τον αναστοχασμό, η έκθεση φέρνει στη σκηνή παραμορφωμένες εικόνες, πιθανόν μελλοντικές (ετεροτοπίες), βασισμένες σε ακραία πραγματικά προβλήματα, μεταφέροντας στην επικαιρότητα τα ίδια προβλήματα και πυροδοτώντας έναν κριτικό προβληματισμό για τη σύγχρονη ζωή.

Χωρίς ευχάριστες συζητήσεις, ελπίδες ή εικόνες που παρακινούν για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί, αλλά μόνο πιθανές αλήθειες που γεννούν ένα νοσηρό ενδιαφέρον για ένα ενδεχόμενο μέλλον και αφήνουν ένα αίσθημα μελαγχολίας για καλύτερες στιγμές, γνωρίζοντας ότι αυτές οι καλύτερες στιγμές, όσο εφήμερες κι αν είναι, είναι οι τρέχουσες: Better Times.

Η έκθεση σχεδιάστηκε ως ένα ταξίδι πολλαπλών κατευθύνσεων όπου τα έργα συγκεντρώνονται σε πέντε θεματικές ζώνες (πίστη, τεχνολογία, κλιματική αλλαγή, όρια, γεωπολιτική) και συνδέονται μεταξύ τους σε έναν εγκάρσιο διάλογο. Γι’αυτό ο επισκέπτης καλείται να περιπλανηθεί ελεύθερα ανάμεσα στις διάφορες θεματικές περιοχές, αφού δεν υπάρχει προκαθορισμένος δρόμος.

Κάθε έργο τέχνης συνοδεύεται από μια λέξη ή έναν νεολογισμό, που συνδέεται με το έργο τέχνης αλλά δεν δίνει ένα μοναδικό νόημα, ώστε το κοινό να έχει την δυνατότητα να βρει άλλους. Αυτές οι λέξεις αποτελούν μέρος ενός πραγματικού δυστοπικού λεξιλογίου όπου μερικές είναι πολύ γνωστές και άλλες λιγότερο γνωστές, δίνοντας διάφορες ερμηνείες για την καθεμία, προκειμένου να αυξηθεί ο βαθμός προβληματισμού και να συναισθανθούν οι δέκτες ακόμη περισσότερο τα ετεροτοπικά οράματα, πιθανά μελλοντικά.

Πληροφορίες:

  • Διάρκεια Έκθεσης: 07-21/10.2022
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 19.00
  • Τοποθεσία: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα (Κούμα 28)
  • Είσοδος ελεύθερη

Σύνδεσμος εκδήλωσης στο Facebook

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης