Μήνας Γαλλοφωνίας: Γνωρίζουμε τη σύγχρονη ελβετική λογοτεχνία

Στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2021, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Mille Feuilles και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς, έχει τη χαρά να παρουσιάσει ένα δείγμα της ελβετικής λογοτεχνίας στη γαλλική γλώσσα, με μια σειρά από πέντε ενημερωτικά δελτία που θα δημοσιευθούν τις επόμενες πέντε εβδομάδες.

Στην πρώτη έκδοση, επιχειρούμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στην ελβετική λογοτεχνία παρουσιάζοντας έξι συγγραφείς που γράφουν στις εθνικές τους γλώσσες, αλλά τα βιβλία τους μεταφράζονται και διατίθενται και στα γαλλικά.

Οι επόμενες τέσσερις εκδόσεις θα είναι αφιερωμένες σε σύγχρονους/ες γαλλόφωνους/ες συγγραφείς από την Ελβετία.

Ανακαλύψτε στη δεύτερη έκδοση τη συγγραφέα Anne-Sophie Subilia και το πιο πρόσφατο βιβλίο της “Neiges intérieures” (éditions Zoé, 2020).

Ανακαλύψτε στην τρίτη έκδοση τον συγγραφέα Joseph Incardona και το πιο πρόσφατο βιβλίο του “La soustraction des possibles” (éditions Finitude, 2020)

Ανακαλύψτε στην τέταρτη έκδοση τον συγγραφέα Alain Freudiger και το πιο πρόσφατο βιβλίο του “Le mauvais génie – une vie de Matti Nykänen” (Editions La Baconnière 2020), για το οποίο κέρδισε το μεγάλο βραβείο Sport et Littérature 2020.

Ανακαλύψτε στην πέμπτη έκδοση τη συγγραφέα Julie Guinand και το τελευταίο της βιβλίο “Survivante” (Editions d’autre part, 2019).

Καλή ανάγνωση!

 

 

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης