Οι εκθέσεις «Ευγένιος Ντελακρουά και Ελληνική Επανάσταση» και «Φιλελληνισμός, Από Αγάπη για την Ελλάδα» στην Πάτρα

Οι εκθέσεις «Ευγένιος Ντελακρουά και Ελληνική Επανάσταση» και «Φιλελληνισμός, Από Αγάπη για την Ελλάδα» του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Μεσολόγγι, στο κτήριο Χρυσόγελου, όπου και εγκαινιάστηκαν στις 3 Ιουλίου 2021, παρουσία του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα M. Patrick Maisonnave, της Πολιτιστικής Ακολούθου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Mme Nadia Sartawi, του Συμβούλου Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλαδα-Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος M. Patrick Comoy, της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα Mme Georgia Petropoulou – Conan, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Ανδρέα Φίλια, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Κ. Αθανασίου Μαυρομμάτη, του Δημάρχου Μεσολογγίου Κ. Κωνσταντίνου Λύρου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτολοακαρνανίας Κ.Παναγιώτη Τσιχριτζή.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από το μουσικό σχήμα Ηχώ, του Κ. Γεωργίου Αθανασόπουλου, την ερμηνεύτρια Κα Ευσταθία Γρέντζελου και την πιανίστα Κα Φαίη Πανά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν απονομές από την Περιφέρεια, που έκλεισαν με την απονομή του Μεταλλίου του Ιππότη του Τάγματος των Aκαδημαϊκών Φοινίκων από τον Κ. Patrick Comoy στην Κα Γεωργία Πετροπούλου – Conan για την επι σειρά ετών προσφορά και τη συμβολή της στη Γαλλική Γλώσσα και τον Πολιτισμό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την περιήγηση των παρευρισκομένων στις εκθέσεις.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα εγκαίνια και τις εκθέσεις:

Eugène Delacroix, La Grèce sur les ruines de Missolonghi
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης