Πρόσκληση υποβολής αιτήσων: Βραβείο Marc de Montalembert 2023

Το Ίδρυμα Marc de Montalembert και η École du Louvre ένωσαν τις δυνάμεις τους για να απονείμουν το βραβείο Marc de Montalembert ύψους 9.000 ευρώ. Το βραβείο αυτό υποστηρίζει την ολοκλήρωση ερευνητικής εργασίας που στοχεύει στην πρωτότυπη συμβολή στη γνώση των τεχνών και του πολιτισμού του μεσογειακού κόσμου, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Το Ίδρυμα Marc de Montalembert προσφέρει επίσης στον βραβευθέντα τη δυνατότητα να διαμείνει στα κεντρικά του γραφεία στη Ρόδο.

Βραβείο 9.000 € προσφέρεται σε νέο από την περιοχή της Μεσογείου.

  • Είστε ερευνητής στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού του μεσογειακού κόσμου
  • Είστε από χώρα που συνορεύει με τη Μεσόγειο
  • Θα είστε κάτω των 35 ετών στις 30 Νοεμβρίου 2022
  • Είστε κάτοχος διδακτορικού

Το Ίδρυμα Marc de Montalembert προσφέρει μια δωρεά ύψους 9.000 ευρώ για να υποστηρίξετε την ολοκλήρωση του έργου σας.

Στείλτε την αίτηση σας πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2022 στο [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες : ecoledulouvre.fr

 

Το Ίδρυμα Marc de Montalembert, με το βραβείο και τις υποτροφίες του, επιθυμεί να ενθαρρύνει την καλύτερη γνώση των πολιτισμών της περιοχής της Μεσογείου, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων αυτής της περιοχής.

Προκειμένου να προωθήσει μια καλύτερη γνώση των τεχνών και των πολιτισμών του μεσογειακού κόσμου, το Ίδρυμα Marc de Montalembert θέσπισε το Βραβείο Marc de Montalembert το 2010. Αρχικά απονεμήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (INHA), Παρίσι, αυτό το Βραβείο απονέμεται από το 2021 σε συνεργασία με την Σχολή του Λούβρου, στο Παρίσι.

Το βραβείο Marc de Montalembert απονέμεται κάθε χρόνο σε ερευνητή της ιστορίας της τέχνης από την περιοχή της Μεσογείου. Στόχος του Βραβείου είναι να ενθαρρύνει, με την υποστήριξη της Σχολής του Λούβρου, την ολοκλήρωση μιας εργασίας που συμβάλλει στην καλύτερη γνώση των τεχνών στη Μεσόγειο.

Πληροφορίες:

www.fondationmdm.com

[email protected]

Photo : Fondation Marc de Montalembert

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης