Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων: Βραβείο Marc de Montalembert 2024

Το Ίδρυμα Fondation Marc de Montalembert και η École du Louvre ένωσαν τις δυνάμεις τους για να απονείμουν το βραβείο Marc de Montalembert για την ολοκλήρωση ερευνητικής εργασίας στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού της Μεσογείου, από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή.

Αυτό το βραβείο περιλαμβάνει μια υποτροφία 9000 €, τη φιλοξενία για ένα μήνα στο Κέντρο Έρευνας της École du Louvre (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων διαμονής στο Παρίσι) καθώς και τη δυνατότητα μιας δημοσίευσης. Το Ίδρυμα Marc de Montalembert προσφέρει επίσης στον βραβευθέντα τη δυνατότητα να διαμείνει στην έδρα του στη Ρόδο.

Προϋποθέσεις επιλογής:
• Να είστε κάτοχος διδακτορικού
• Να είστε από χώρα της Μεσογείου
• Να είστε κάτω των 35 ετών στις 30 Νοεμβρίου 2023
• Να είστε ερευνητής/ερευνήτρια στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού του μεσογειακού κόσμου

Στείλτε την αίτηση σας πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2023 στο [email protected]
Για περισσότερες πληροφορίες : ecoledulouvre.fr


Το Ίδρυμα Marc de Montalembert, με το βραβείο και τις υποτροφίες του, επιθυμεί να ενθαρρύνει την καλύτερη γνώση των πολιτισμών της περιοχής της Μεσογείου, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων αυτής της περιοχής.

Προκειμένου να προωθήσει μια καλύτερη γνώση των τεχνών και των πολιτισμών του μεσογειακού κόσμου, το Ίδρυμα Marc de Montalembert θέσπισε το Βραβείο Marc de Montalembert το 2010. Το βραβείο αυτό που αρχικά απονεμήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (INHA), Παρίσι, απονέμεται από το 2021 σε συνεργασία με ην Σχολή του Λούβρου, στο Παρίσι.

Στόχος του Βραβείου του Ιδρύματος Marc de Montalembert είναι να ενθαρρύνει, με την υποστήριξη της Σχολής του Λούβρου, την ολοκλήρωση μιας εργασίας που συμβάλλει στην καλύτερη γνώση των τεχνών στη Μεσόγειο.

Πληροφορίες: πρόσκληση υποβολής αίτησης στα γαλλικά και αγγλικά
www.fondationmdm.com
[email protected]

Photo : Fondation Marc de Montalembert
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης