Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ γαλλικών πολιτιστικών ιδρυμάτων και της Περιφέρειας Κρήτης

Η πρεσβεία της Γαλλίας φιλοξενεί την υπογραφή δύο συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ γαλλικών πολιτιστικών ιδρυμάτων και της Περιφέρειας Κρήτης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Περιφέρεια Κρήτης υπέγραψαν την 17η Ιουνίου 2021 στην Αθήνα, στην Πρεσβεία της Γαλλίας, την τριετή επέκταση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για την τοπική ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό.

Από τη γαλλική πλευρά, η συμφωνία υπεγράφη από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave και τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Patrick Comoy, ενώ από την ελληνική πλευρά, από τον Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης.

Η συμφωνία προβλέπει κοινές πρωτοβουλίες, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προώθηση καλών πρακτικών στο πεδίο του πολιτισμού ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και πολιτιστικούς φορείς της Γαλλίας.

Ταυτόχρονα, με την ευκαιρία μιας τηλεδιάσκεψης με την Μασσαλία, ο Jean-François Chougnet, πρόεδρος του Μουσείου Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (MuCEM) και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψαν μια επιπλέον συμφωνία για την επόμενη διετία που προβλέπει την από κοινού διοργάνωση δράσεων.

Συγκεκριμένα, σε αυτό το πλαίσιο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα εκθέσει ένα μέρος των συλλογών του στο εμβληματικό Μουσείο της Μασσαλίας MuCEM, μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Στη συνέχεια, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα φιλοξενήσει δίπλα στις δικές του συλλογές, έργα τέχνης από τις συλλογές του MuCEM, καθώς και άλλα έργα τέχνης σημαντικών μουσείων από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

© Ambassade de France en Grèce | Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης