7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: La Belle et la Bête, του Jean Cocteau

Το πολυαγαπημένο ραντεβού του αθηναϊκού κοινού με τον κλασικό γαλλικό κινηματογράφο, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου (Plein Air), επιστρέφει το καλοκαίρι 2023 για έβδομη χρονιά.

Η δράση αυτή, μια πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το 13ο Athens Open Air Film Festival, στήνει ξανά την μεγάλη οθόνη της στους υπέροχους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για πέντε μοναδικές προβολές κάτω από τ’ αστέρια.

31/08/2023 – 21:00
La Belle et la Bête | Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Jean Cocteau, René Clément – 1946 – 86’
με τους: Jean Marais, Josette Day, Marcel André

Ένας ηλικιωμένος έμπορος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας σταματάει σε ένα υπέροχο κάστρο στο δρόμο για το σπίτι του. Εκεί διαλέγει ένα τριαντάφυλλο, τη μοναδική επιθυμία της Belle, της μικρότερης και πιο αγαπημένης του κόρης. Όμως το Τέρας, που είναι ο ιδιοκτήτης του κάστρου, τον κατηγορεί για κλοπή και τον καταδικάζει σε θάνατο αν δεν του δώσει μια από τις κόρες του. Η Belle αισθάνεται υπεύθυνη και αποφασίζει να θυσιαστεί στη θέση του πατέρα της. Μια μαγική εμπειρία, γεμάτη χαρά και μελαγχολία, την περιμένει στο κάστρο του θηρίου. Θα μπορέσει να σπάσει τα μάγια που έχουν μετατρέψει μια ευγενική ψυχή σε ένα τρομακτικό, άκαρδο πλάσμα;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

🟡 Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
🟡 Για πρώτη φορά φέτος, και οι πέντε προβολές στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα παρουσιαστούν με SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα στα ελληνικά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να απολαύσουν αυτά τα αριστουργήματα του γαλλικού σινεμά. Σε συνεργασία με τη Liminal.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Διδότου 6)

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
(Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη)

31 Αυγ 2023

21:00

Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδώτου 6)

Με SDH υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων — Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: La Belle et la Bête, του Jean Cocteau
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης