7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: L’Amour d’une femme του Jean Grémillon

Το πολυαγαπημένο ραντεβού του αθηναϊκού κοινού με τον κλασικό γαλλικό κινηματογράφο, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου (Plein Air), επιστρέφει το καλοκαίρι 2023 για έβδομη χρονιά.

Η δράση αυτή, μια πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το 13ο Athens Open Air Film Festival, στήνει ξανά την μεγάλη οθόνη της στους υπέροχους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για πέντε μοναδικές προβολές κάτω από τ’ αστέρια.

11/07/2023 – 21:30
L’Amour d’une femme | Ένας μεγάλος έρωτας
Jean Grémillon – 1953 – 104’
με τους: Micheline Presle, Massimo Girotti, Gaby Morla

Η Marie Prieur, μια νεαρή γιατρός, εγκαθίσταται στο νησί Ouessant. Παρά τις προκαταλήψεις των κατοίκων του νησιού, καταφέρνει να γίνει αποδεκτή. Η φίλη και η μοναδική της έμπιστη, η Germaine , δασκάλα στο σχολείο του νησιού για είκοσι πέντε χρόνια, στεναχωριέται βλέποντας τη Marie να ρισκάρει τη φήμη και το μέλλον της εξαιτίας του έρωτά της για τον André, έναν μηχανικό που περνάει από το νησί. Τη στιγμή που η Marie αρνείται να κάνει μια θυσία που της ζητάει ο André, η Germaine ξαφνικά πεθαίνει…

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

🟡 Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
🟡 Για πρώτη φορά φέτος, και οι πέντε προβολές στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα παρουσιαστούν με SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα στα ελληνικά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να απολαύσουν αυτά τα αριστουργήματα του γαλλικού σινεμά. Σε συνεργασία με τη Liminal.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Διδότου 6)

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
(Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη)

11 Ιούλ 2023

21:30

Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδώτου 6)

Με SDH υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων — Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: L’Amour d’une femme του Jean Grémillon
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης