7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: Lola Montès, του Max Ophuls

Το πολυαγαπημένο ραντεβού του αθηναϊκού κοινού με τον κλασικό γαλλικό κινηματογράφο, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου (Plein Air), επιστρέφει το καλοκαίρι 2023 για έβδομη χρονιά.

Η δράση αυτή, μια πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το 13ο Athens Open Air Film Festival, στήνει ξανά την μεγάλη οθόνη της στους υπέροχους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για πέντε μοναδικές προβολές κάτω από τ’ αστέρια.

18/07/2023 – 21:30
Lola Montès | Λόλα Μοντές
Max Ophuls – 1955 – 116’
με τους: Martine Carol, Peter Ustinov, Anton Walbrook

Στη Νέα Ορλεάνη, κάτω από μία γιγαντιαία τέντα τσίρκου, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να ανακαλύψει τη νέα ατραξιόν της εποχής: η εντυπωσιακή Lola Montès, η οποία ήταν κάποτε χορεύτρια και εταίρα, στους εραστές της οποίας συμπεριλαμβάνονταν ο Franz Liszt και ο Λουδοβίκος Α΄ της Βαυαρίας. Η γυναίκα που λατρεύτηκε από όλο τον κόσμο, προσφέρεται τώρα ως θύμα στους θεατές και είναι καταδικασμένη να ξαναβιώνει κάθε βράδυ τις κορυφαίες στιγμές της πολυτάραχης ζωής της, σκηνοθετημένες απ’ τον θίασο του τσίρκου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

🟡 Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
🟡 Για πρώτη φορά φέτος, και οι πέντε προβολές στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα παρουσιαστούν με SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα στα ελληνικά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να απολαύσουν αυτά τα αριστουργήματα του γαλλικού σινεμά. Σε συνεργασία με τη Liminal.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Διδότου 6)

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
(Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη)

18 Ιούλ 2023

21:30

Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδώτου 6)

Με SDH υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων — Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: Lola Montès, του Max Ophuls
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης