7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: La Sirène du Mississipi, του François Truffaut

Το πολυαγαπημένο ραντεβού του αθηναϊκού κοινού με τον κλασικό γαλλικό κινηματογράφο, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου (Plein Air), επιστρέφει το καλοκαίρι 2023 για έβδομη χρονιά.

Η δράση αυτή, μια πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το 13ο Athens Open Air Film Festival, στήνει ξανά την μεγάλη οθόνη της στους υπέροχους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για πέντε μοναδικές προβολές κάτω από τ’ αστέρια.

27/06/2023 – 21:30
La Sirène du Mississipi | Η σειρήνα του Μισισιπή
François Truffaut – 1969 – 123’
με τους: Catherine Deneuve, Jean-Paul Belmondo, Nelly Borgeaud

Ο Louis, ένας πλούσιος ιδιοκτήτης φυτειών καπνού στο νησί Réunion περιμένει την άφιξη της Julie Roussel, με την οποία έχει αλληλογραφίσει αλλά δεν έχει γνωρίσει ποτέ από κοντά. Όταν συναντιούνται, εκπλήσσεται από την ομορφιά της και μετά από λίγο καιρό παντρεύονται. Όμως, ο Louis σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι η νεαρή γυναίκα που γνώρισε στον Μισισιπή δεν είναι η Julie με την οποία είχε ανταλλάξει τόσα γράμματα… Ο Louis και η όμορφη άγνωστη θα μπλέξουν σε μία περιπέτεια γεμάτη αποπλάνηση, ψέματα και υποκρισία…

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

🟡 Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
🟡 Για πρώτη φορά φέτος, και οι πέντε προβολές στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα παρουσιαστούν με SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα στα ελληνικά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να απολαύσουν αυτά τα αριστουργήματα του γαλλικού σινεμά. Σε συνεργασία με τη Liminal.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Διδότου 6)

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
(Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη)

27 Ιούν 2023

21:30

Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδώτου 6)

Με SDH υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου στο χώρο προβολής, μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων — Διανομή δελτίων μια ώρα πριν από κάθε προβολή.
7ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: La Sirène du Mississipi, του François Truffaut
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης