Διάλεξη του Georges Forestier: «Προς τον πραγματικό Μολιέρο; Πέρα από τον θρύλο, κοντά στην ιστορική αλήθεια»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υποδέχεται στις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2022 την Comédie-Française, η οποία θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό το έργο Ταρτούφος ή ο Υποκριτής, σε σκηνοθεσία Ivo van Hove, στο θέατρο της οδού Πειραιώς.

Εν όψει της παράστασης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει στις 14 Ιουνίου μια εισαγωγική συζήτηση με επίτιμο προσκεκλημένο τον Georges Forestier, ομότιμο καθηγητή γαλλικής λογοτεχνίας στη Σορβόννη και ιστορικό του θεάτρου.

Η πρώτη εκδοχή του Ταρτούφου σε τρεις πράξεις, που παρουσιάστηκε για μία μόνο φορά το 1664 πριν απαγορευτεί, αποκαταστάθηκε χάρη στο έργο του παγκοσμίου φήμης ειδικού στον Μολιέρο. Αυτή την τρίπρακτη εκδοχή του έργου, που αποκαταστάθηκε από τον Georges Forestier το 2011, επέλεξε να παρουσιάσει ο Ivo van Hove και η Comédie-Française, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου προς τιμήν του Λουδοβίκου ΙΔ΄ τον Μάιο του 1664 στα εγκαίνια των κήπων των Βερσαλλιών.

Ο Georges Forestier θα παρουσιάσει τη ζωή και το έργο του Μολιέρου, στη μελέτη των οποίων έχει αφιερώσει τη ζωή του, και θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο αποκατέστησε το κείμενο της αρχικής έκδοσης του Ταρτούφου.

Τη διάλεξη και τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Πλάτων Μαυρομούστακος, Καθηγητής Θεατρολογίας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ταυτόχρονη μετάφραση.

Το δοκίμιο του Georges Forestier «Ένας νέος Ταρτούφος 400 χρόνια μετά;» περιλαμβάνεται στον Κατάλογο / Art Book του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

14 Ιούν 2022

19:00

Auditorium Theo Angelopoulos

Είσοδος ελεύθερη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Για την είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι απαραίτητος ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών.

Διάλεξη του Georges Forestier: «Προς τον πραγματικό Μολιέρο; Πέρα από τον θρύλο, κοντά στην ιστορική αλήθεια»
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης