Ταρτούφος ή ο υποκριτής, του Μολιέρου, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022

Comédie-Française – Ivo van Hove: Ταρτούφος ή ο υποκριτής, του Μολιέρου

16 – 18 Ιουνίου 2022, 21:00, Πειραιώς 260 – Χώρος Δ

Μετά το αξέχαστο Ηλέκτρα / Ορέστης, από τις πιο επιτυχημένες επιδαύριες παραστάσεις των τελευταίων ετών, η Comédie-Française και ο σκηνοθέτης Ivo van Hove έρχονται ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αυτή τη φορά στην Πειραιώς 260, με αφορμή την επέτειο 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου.

Βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (1664), η νέα, αριστοτεχνική παράσταση του Ivo van Hove, που θα δούμε αμέσως μετά το ανέβασμά της στο Παρίσι, φέρνει την απολαυστική κωμωδία στο σήμερα, φωτίζοντάς την καυστικά ως κοινωνικό δράμα. Ενώνοντας για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις του με τον λαμπερό σύγχρονο θίασο του Μολιέρου, με τον οποίο τον συνδέει δυνατή «χημεία», ο κορυφαίος σκηνοθέτης στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές. Σύμμαχός του, ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες του Guillermo del Toro και Wes Anderson, Alexandre Desplat, που συνθέτει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Στα γαλλικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες: aefestival.gr

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου, την παράσταση Ταρτούφος ή ο υποκριτής συνοδεύει συζήτηση με επίτιμο προσκεκλημένο τον Georges Forestier, Ομότιμο Καθηγητή Γαλλικής Λογοτεχνίας στη Σορβόννη, ιστορικό του θεάτρου του 17ου αιώνα και συγγραφέα της βιογραφίας του Μολιέρου (Μεγάλο Βραβείο Βιογραφίας της Γαλλικής Ακαδημίας, 2019).

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία του Φεστιβάλ με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, το Τρίτη 14 Ιουνίου στις 19:30.

© Jan_Versweyveld
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης