28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Fabian Thomé – Full time company

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει το 28o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο γιορτάζει τον σύγχρονο χορό σε όλες τις μορφές του από το 1995 προσκαλώντας Έλληνες και Διεθνείς καλλιτέχνες.

Φέτος, το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022, ενώ το πρόγραμμά του που ονομάζεται Ωδή στην Ομορφιά μάς καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ομορφιά αποτελεί τον μοναδικό τρόπο που έχουμε για να αντισταθούμε στη βία, τον πόνο, την απογοήτευση και τη διάλυση της σύνδεσς μας με τον κόσμο γύρω.

Η γαλλική παρουσία στο φεστιβάλ:

Fabian Thomé – Full time company
IMPERMANENCE

23.7, 21.00 | Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας

Το Σώμα, ο Νους και ο Χώρος αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Είναι όργανα που μεταμορφώνονται, καθώς και όργανα μεταμόρφωσης.

«Το σώμα είναι το όχημα της ύπαρξής μας στον κόσμο και το μυαλό είναι η δημιουργική του δύναμη». Έτσι, το σώμα μετατρέπεται σε ένα είδος μηνύματος που συνεχώς γράφεται, διαβάζεται, μεταγράφεται, σβήνεται και ξαναγράφεται. Είμαι ένα σώμα που σκέφτεται. Σπάζοντας τα καλούπια που μας περιορίζουν, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, δημιουργούμε ένα δικό μας μονοπάτι, αποκαλύπτοντας αυτή τη διαρκώς εν εξελίξει μεταμόρφωση. Μια διαδικασία που μας οδηγεί από την ασυνείδητη στη συνειδητή μεταμόρφωση.

Fabian Thomé
Fabian Thomé | photo : Ignacio Urrutia

Βιογραφικό Fabian Thomé

Ο Fabian Thomé [Φαμπιάν Τομέ] γεννήθηκε στη Γαλλία. Αποφοίτησε από το Real Conservatorio Profesional de Danza της Μαδρίτης το 2004 και συνέχισε την καριέρα του συμμετέχοντας στις καλύτερες ομάδες της χώρας και δουλεύοντας δίπλα στον Joaquín Cortés. Από το 2013 συνεργάζεται με αρκετούς χορογράφους, συμπεριλαμβανομένων των Sharon Fridman και Carlos Fernández Fuentes, προκειμένου να εμπλουτίσει και να αναπτύξει τις δεξιότητές του, κυρίως στον σύγχρονο χορό.

Ο Fabian Thomé είναι χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος, του οποίου το χορογραφικό έργο έχει τιμηθεί με το 1ο Βραβείο Χορογραφίας Duet Moi-Je στo 33o Certamen Coreografico de Madrid 2019 και με το Βραβείο Καλύτερης Σόλο Ερμηνείας στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας Burgos-New York. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ όπως το Mas Danza (Κανάριες Νήσοι), το Festival Zinegoak (Μπιλμπάο), και άλλες διοργανώσεις σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισραήλ.

Από τον Ιούνιο του 2015 εργάζεται για τον Sidi Larbi Cherkaoui (Eastman Productions) ως χορευτής και δάσκαλος. Το 2014, στο πλαίσιο της επιθυμίας του να καλλιεργήσει το δικό του στυλ, ο Fabián αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, την Full Time Dance Company, όπου δημιουργεί διαφορετικές παραγωγές μέχρι σήμερα. Από το 2015, συνδυάζει τα δύο πάθη του, δουλεύοντας ως δάσκαλος σε σχολές χορού και ως χορογράφος για ομάδες σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες εισιτηρίων: kalamatadancefestival.gr/ticket-information

Για περισσότερες πληροφορίες: kalamatadancefestival.gr

 

© Garance Li
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης